شنبه, 3 آذر 1403
مشروح خبر :: بیشترین چاه‌های مسدود شده غیرمجاز در منطقه سجاس قرار دارد

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1408

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1410

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1412

Deprecated: DOMElement::setAttribute(): Passing null to parameter #2 ($value) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1675

بیشترین چاه‌های مسدود شده غیرمجاز در منطقه سجاس قرار دارد

محمود سرمستی ،مدیر دفترحفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان و مدیرامورمنابع آب شهرستان خدابنده در نشست و دیدار چهره به چهره با کشاورزان و بهره برداران شهر سجاس از توابع شهرستان خدابنده،ضمن ارائه گزارشی از وضعیت منابع آبی این منطقه و استماع مسائل و مشکلات حاضرین در جلسه، به تشریح موضوعات مطروحه پرداختند.

 به گزارش شبکه خبری آب ایران ،سعید نصیری با اشاره به لزوم صیانت و حفاظت از حریم و بستر رودخانه ها و مسیل ها خصوصا در مراکز جمعیتی، کسب آمادگی های لازم در برابر وقوع سیل های مخرب را ضروری دانست.

نصیری با اشاره به بحران آب و اهمیت صیانت از منابع آب زیرزمینی شهرستان ، برخورد با حفر چاههای غیر مجاز را از رئوس برنامه های امور آب برشمرد .

وی همراهی و مساعدت بخشداران و دهیاران شهرستان خدابنده را در انسداد چاههای غیرمجاز ،عاملی موثر و اثربخش در حفظ منابع آبی عنوان کرد.

در ادامه مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان با ارائه گزارشی از وضعیت بارندگی استان و شهرستان خدابنده،اظهار داشت:با وجود بارندگی هایی که طی دو سال اخیر شاهد آن بودیم،اگر در مدیریت مصرف آب دقت نکنیم، بروز بحران کم آبی دور از انتظار نخواهد بود.

سرمستی، به افت شدید آب در برخی دشت های استان و بخصوص منطقه سجاسرود اشاره کرد و گفت: دشت زنجان ۱۵ متر، دشت سجاس ۱۰ متر، دشت قیدار حدود ۱۳ متر، دشت ابهر ۳۱ متر و دشت زرین‌آباد حدود ۱۱ متر افت داشته است، هر چند در این دشت‌ها، بعد از بارندگی های دو سال قبل که به‌موقع رخ داد، به نسبت برخی دشت‌های استان، متوسط تراز آب زیرزمینی بالا آمده است.

وی خاطرنشان ساخت: برای جلوگیری از اضافه برداشت و ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب و اجرای مفاد طرح احیاء و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی، کلیه واحدهای صنعتی، تولیدی، خدمات و کشاورزی به نصب کنتور هوشمند طبق قوانین و مقررات اعلامی از سوی وزارت نیرو الزام شده اند و در این قوانین صدور مجوز بهره‌برداری منوط به نصب کنتور بر سر چاه است.

مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان، محدودیت های قانونی را در پاسخ به استعلامات ارائه شده از سوی کشاورزان و بهره برداران مهم دانست و تصریح کرد: برای توسعه کشاورزی و کشت های پر آب طلب مانند:گوجه فرنگی،سیب زمینی و هندوانه و... هیچگونه منابع آبی تخصیص داده نخواهد شد و با متخلفین اضافه برداشت از آب کشاورزی برابر قانون رفتارخواهد شد.

سرمستی افزود: 85 درصد آب استان زنجان، از حوضه آبریز رودخانه قزل‌اوزن و ۱۵ درصد آن از حوضه آبریز مرکزی و قم است که از رودخانه قزل‌اوزن در شهرستان‌های ماه‌نشان و طارم تخصیص جدیدی داده نمی‌شود و تخصیص‌های فعلی نیز در حوزه کشاورزی و صنعت است.

وی در خصوص اجاره زمین‌های زراعی حاصلخیز به کشاورزان غیربومی گفت: متاسفانه کشاورزان غیربومی با اجاره کردن زمین‌های مرغوب منطقه به قیمت ناچیز، چندین معضل بزرگ اجتماعی را در این شهر و حتی شهرهای همجوار پدید آورده اند که از آن جمله می توان به بیکاری جوانان و مهاجرت اجباری آن‌ها به شهرهای بزرگ برای یافتن کار با دستمزد بسیار ناچیز اشاره نمود، دوم اینکه فرهنگ منطقه با ورود افراد غیر بومی به منطقه تحت الشعاع قرار گرفته و کم کم از بین می‌رود، سومین مورد و مهم‌ترین این چالش‌ها افت شدید آبهای زیرزمینی است که با برداشت بی‌رویه درجهت برداشت محصول بیشتر اتفاق می افتد و با هیچ ماده دیگری نمی‌توان بحران کم آبی را جبران کرد.

سرمستی ، به اطلاع رسانی دقیق به کشاورزان و توجیه آنان در خصوص مصرف مجاز و بهینه منابع آب اشاره و تاکید کرد: کار فرهنگی در این حوزه بیش از هر گونه برخورد دیگر، مفید فایده و ثمر بخش است.

مدیردفتر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان گفت: خدابنده دارای ظرفیت‌های قابل توجهی در بخش‌های مختلف کشاورزی و دامدارای است، اما بایددر نظر داشت که منابع آب جزو سرمایه های ملی محسوب می شوند و حفاظت و صیانت دقیق از آن با مشارکت و همراهی مردم و کشاورزان میسر می شود.

در این جلسه فاطمه شعبانی بخشدار شهر سجاس، ضمن خیرمقدم به میهمانان و حاضرین در جلسه، ایام شهادت بانوی صبر و کرامت حضرت فاطمه معصومه(س) را تسلیت گفت و اظهارداشت: از شرکت آب منطقه ای زنجان انتظار می رود موضوع چاه جایگزین قنات را  در منطقه سجاسرود در راستای احیای قنوات قدیمی مدنظر قرار دهد.

شعبانی بر لزوم توجه به معیشت مردم در برخورد با چاههای غیرمجاز نیز اشاره کرد و اظهار داشت: اینکه آب یک سرمایه ملی است و همه باید در حفاظت و حراست از آن دریغ نکنیم یک بحث است و موضوع اصلی ارتزاق مردم و شغل جایگزین برای آنهاست که بایستی از سوی مسئولین بالا دستی پیگیری شود.

وی به احیای حریم وبستر رودخانه سجاسرود نیز تاکید و کرد و گفت: جهت بهسازی و ایمن سازی مسیل های این منطقه، انتظار میرود اعتبار ویژه ای تخصیص یابد تا در آینده شاهد بروز مشکلات جانی و مالی برای مردم منطقه نباشیم.

 

 

 

کد خبر: 56018
  تاریخ خبر : 1400/08/29
  آخرین به‌روزرسانی : 1400/08/29
 کارشناس روابط عمومی
 1728