به گزارش شبکه خبری آب ایران ،"اسماعیل افشاری" با ارائه گزارشی اجمالی از وضعیت بارشها در استان اظهارکرد: از اول مهرماه سال گذشته تا 30 مهرماه سالجاری که تقریبا می توان گفت پایان سال آبی است، حدود 223 میلیمتر بارش در استان ثبت شده که نسبت به سال گذشته حدود 40درصد و نسبت به دوره بلندمدت آماری حدود 30 درصد کاهش را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه امروز آخرین سال آبی 1400-1399 است، گفت: سال سختی از لحاظ میزان بارشها و روان آبها داشتیم و تمام مردم از این امر مستثنی نبودند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان تصریح کرد:میزان روان آبها و آب ورودی آب به سدها ۷۰ درصد کاهش دارد.
افشاری با بیان اینکه آب پشت سدهای استان حدود ۲۲۹ میلیون متر مکعب است، تاکید کرد: طی سال گذشته در همین بازه زمانی ۲۶۰ میلیون متر مکعب آب در پشت سدها بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ میلیون متر مکعب کاهش داشته است.
وی بر اهمیت آب مجازی و پنهان در تولید محصولات کشاورزی مثل گوشت نیز اشاره کرد و گفت:برای تولید هر کیلو گوشت نیازمند 15 هزارلیتر آب هستیم که متاسفانه بدلیل دیده نشدن این آب ، جامعه ارزش چندانی برای آن قائل نیست.
دبیر شورا حفاظت آب استان با بیان اینکه در قالب شورای حفاظت منابع آب استان و سازگاری با کم آبی ۱۰ پروژه مصوب شده است، اظهار کرد: این تعداد پروژه با همکاری جهاد کشاورزی استان زنجان و شرکت آب و فاضلاب اجرا میشود و پیشنهادات اجرایی ارائه شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان گفت: برخی از این پروژهها طی دو ماه آینده قابلیت اجرایی شدن را دارند و برخی هم زمان بر است ولی در مدیریت مصرف آب بسیار موثر خواهند بود.
افشاری تاکید کرد: سازگاری با کم آبی و برخوداری عادلانه از منابع آبی مورد تاکید شرکت آب منطقهای زنجان است و با بیان اینکه در طرح سازگاری با کم آبی، مباحث آبهای سطحی و زیر زمینی مطرح است، ابراز داشت: اگر در خصوص آبهای زیرزمینی صرفه جویی کنیم جزو منابع استراتژیک محسوب شده و در آینده کمتر دچار مشکل خواهیم شد.
ای مقام مسئول با تاکید بر اینکه متوسط افت آب دشت های استان سالانه حدود 71 سانتی متر است، تصریح کرد: از مردم استان بخصوص کشاورزان عزیز درخواست میشود همچنان دقت و ظرافت در مصرف آب را مد نظر قرار دهند.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه ای زنجان به حوزه آبریز رودخانه قزل اوزن نیز اشاره کرد و عنوان داشت:این رودخانه که ازاستان کردستان سرچشمه میگیرد و پس از طی طریق از استانهای زنجان و آذربایجان شرقی به گیلان سرازیر می شود یکی از منابع مهم ارتزاق کشاورزان در استان است که امیدوارم با رعایت حقابه از سوی همه مصرف کنندگان ،شاهد انتفاع عمومی از این رودخانه مهم باشیم.
افشاری بر لزوم ضرورت عدم کشت محصولات پر آب طلب در کنار رودخانهها تاکید کرد و گفت: اگر کشت برنج متوقف شود تشویقاتی برای این افراد در نظر گرفته میشود .