به گزارش شبکه خبری آب ایران ،"مجید امیرحسینی" با اعلام این خبر افزود: سالیانه حدود 330 میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی در دشت ساوه توسط ذینفعان بهره برداری میشود که این امر سبب کسری مخزن سالیانه حدود 80 میلیون مترمکعب و افت متوسط 1.26 متر در این دشت شده است.
امیرحسینی ادامه داد: بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی در سالیان گذشته از طریق بیش از 1000 حلقه چاه در بخشهای کشاورزی و سایر مصارف موجب افت شدید سطح ایستایی آب در دشت ساوه شده که متأسفانه در برخی نقاط حاشیه دشت تعدادی از چاههای کشاورزی و سایر مصارف در اثر همین افت به سنگ بستر برخورد و خشک شده است و یا قابلیت بهرهبرداری ندارند.
وی گفت: بحث افت سطح آب و کسری مخزن و تخلیه از منابع آب بدون ایجاد تعادل در ورودی و خروجی دشت از دیدگاه کارشناسان آب و زمین موجب فشرده شدن فضای متخلخل بین دانهای که همان فضای ذخیره آب در آبخوان است، میشود و در نتیجه پیامدی به نام مرگ آبخوان را در پی خواهد داشت.
مدیر منابع آب شهرستان ساوه اظهار کرد: در ادامه این روند، موجب پدیده فرونشست و ایجاد فروچالهها در سطح دشت خواهد شد که بروز این اتفاق در سطح دشت ساوه با توجه به روند فعلی بهرهبرداری از منابع آب، امری اجتناب ناپذیر است.
امیرحسینی خاطرنشان کرد: بر اساس برخی گزارشهای دریافتی در مواردی موضوع فرونشست در نقاطی از دشت ساوه به صورت غیررسمی گزارش شده که در حال بررسی علمی است.
وی با اشاره به شرایط خشکسالی حاکم در کشور و کاهش 54 درصدی بارندگیها در سال آبی جاری و متوسط بارندگی بلندمدت 203 میلیمیتر شهرستان ساوه که از کم بارشترین شهرهای استان مرکزی محسوب میشود، افزود: میطلبد که به منظور حفظ تداوم حیات و سرمایه گذاریهای انجام شده همه مردم مخصوصاً کشاورزان عزیز و زحمتکش همکاری لازم را در جهت اجرای طرحهای تعادل بخشی منابع آب شامل نصب کنتور، کاهش منصوبات، تعدیل آبدهی مجاز چاهها و رعایت الگوی کشت مناسب دشت، رعایت ساعت کارکرد مجاز و جلوگیری از دو بار کشت در سال از اراضی تحت شرب چاه و صرفهجویی در مصرف آب با اجرای طرحها و روشهای آبیاری نوین و همچنین سایر اقدامات مؤثر در جهت حفاظت این منابع عظیم خدادای داشته باشند.