مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان عنوان کرد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران ،"اسماعیل افشاری" با تشریح اقدامات هشت ساله شرکت آب منطقهای استان زنجان در دولت یازدهم و دوازدهم بهمناسبت آغاز هفته دولت، گفت: طی هشت سال گذشته، سه طرح سد سازی در استان زنجان آغاز و به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
به گفته وی، سد "بلوک" و "فیله خاصه" در شهرستان زنجان از جمله این پروژهها به شمار میروند که به ترتیب در سالهای ۸۵ و ۸۴ اجرای این پروژهها آغاز و در سالهای ۹۸ و ۹۵ به بهره برداری رسید.
وی یادآوری کرد: حجم آب تنظیمی سد بلوک سالانه یک میلیون و ۷۷ هزار مترمکعب است که این طرح ۲۱۶ هکتار از زمینهای کشاورزی منطقه را زیرکشت آبیاری تحت فشار قرار داده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان گفت: سد فیله خاصه نیز سالانه آب مورد نیاز برای آبیاری تحت فشار ۲۴۲ هکتار از زمینهای کشاورزی در روستاهای فیله خاصه و سیف آباد منطقه زنجانرود را تامین میکند.
افشاری خاطرنشان کرد: سد میرزاخانلو نیز از جمله سدهایی است که در هفت سال اخیر در شهرستان طارم و شمال شرقی زنجان، در ضلع شمالی رودخانه قزل اوزن و روستای پاوه رود احداث شده که در سال ۸۸ ساخت آن آغاز و ۹۶ نیز به بهرهبرداری رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: این سد سالانه حدود دو میلیون متر مکعب آب تنظیمی را به منظور توسعه و آبیاری ۳۳۰ هکتار از باغات زیتون منطقه طارم را تامین میکند که این مهم موجب جلوگیری از مهاجرت روستاییان منطقه میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان با بیان اینکه هماکنون در این استان چهار سد و یک بند انحرافی در دست احداث داریم، افزود: سد بلوبین در ایجرود، مشمپا در ماهنشان، تالوار مشترک با استان کردستان، مراش در دندی و بند انحرافی پاوه رود نیز در طارم در دست ساخت قرار دارد.
وی ادامه داد: سد بلوبین پس از بهرهبرداری در ایجرود، آب آشامیدنی شهرهای زرین آباد، حلب و ۹۲ روستای شهرستان ایجرود را تامین خواهد کرد؛ این پروژه ۶۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان گفت: سد مراش آب آشامیدنی ۱۲۲ روستا در شهر دندی را تامین خواهد کرد و این در حالی است که ۶.۵ میلیون مترمکعب آب این سد برای شرب و صنعت پیش بینی شده اما تاکنون این میزان با قطعیت اعلام نشده و تاکنون نیز از ۶۱ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
وی با بیان اینکه مجوز احداث سد تالوار در سفر مقام معظم رهبری به استان زنجان داده شده، تصریح کرد: بخشی از آب این سد برای آب شرب همدان، حقابههای استان زنجان است که باید سهمی هم برای آب آشامیدنی و آب مورد نیاز صنعت شهرستان خدابنده تخصیص یابد.
به گفته وی، بخشی از آب سد تالوار نیز برای حقابههای حدود ۲ تا سه هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان کردستان نیز پیشبینی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان گفت: عملیات اجرایی این سد نیز از سال ۷۶ آغاز شده و تاکنون به پیشرفت فیزیکی ۹۹ درصد رسیده است.
افشاری با بیان اینکه تاکنون پیشرفت فیزیکی سد مشمپا به ۳۷ درصد رسیده، اضافه کرد: با بهرهبرداری از این سدآب آشامیدنی شهر زنجان، روستاها و صنایع در مسیر را در افق طرح سال ۱۴۲۰ تامین خواهد شد.
افشاری با بیان اینکه احداث بند انحرافی پاوه رود در شهرستان طارم به منظور ایجاد زیرساختها برای توسعه کشاورزی شهرستان است تاکید کرد: این پروژه برای تامین آب کشاورزی بیش از ۱۸ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی این منطقه در حال احداث است و هماکنون 42 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان در این خصوص گفت: با توجه به بحران منابع آب زیرزمینی و ممنوعه شدن دشتها و اجرای طرح حفاظت و تقویت منابع آب زیرزمینی و با توجه به وابستگی اقتصاد و معیشت مردم به بخش کشاورزی اجرای طرح احیا و تعادل بخشی از کوچ جمعیت در این مناطق جلوگیری خواهد کرد.
افشاری اظهار داشت: طی هشت سال گذشته، حدود دو هزار و 217 دستگاه کنتور هوشمند روی چاههای مجاز استان نصب شده است که نظارت و کنترل آب مصرفی را در بخشهای صنعت، خدمات و کشاورزی مدیریت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای سیاست انسداد چاههای غیرمجاز، باید با فرهنگسازی و گفتمان صحیح و منطقی با مردم برخورد شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان از انسداد و مسلوب المنفعه کردن چاههای غیرمجاز در طول هشت سال گذشته با حجم صرفهجویی 212 میلیون مترمکعب خبر داد.
دبیر شورای حفاظت منابع آب استان زنجان، افتتاح شبکه 2400 هکتاری گلابر، افتتاح و بهرهبرداری از ساختمان متمرکز، بهرهبرداری از شبکههای آبیاری و زهکشی و مانیتورینگ قزل اوزن، افتتاح خط انتقال آب شرب ابهر و خرمدره در قالب طرح شبکه کینه ورس و اجرا و افتتاح خط انتقال آبرسانی به کارخانه ریختهگری سهند را از دیگر اقدامات شرکت آب منطقهای زنجان در دولت یازدهم و دوازدهم برشمرد.