به گزارش شبکه خبری آب ایران،"حمید منصوری" در نشست بررسی مقدمات امضای تفاهمنامه برای اجرای این طرح و بهرهگیری از ظرفیت دانش آموزان و معلمان جهت مدیریت مصرف منابع آبی، اظهار داشت: بدون تردید امروز مردم ما در ردیف پرمصرفترین مردم کشورهای جهان هستند و این فرهنگ غلط موجب شده با بحرانهایی در مقاطع مختلف روبرو شویم و اگر بخواهیم این وضعیت را کنترل کنیم به فرهنگ سازی نیازمندیم.
وی بیان کرد: آموزش و فرهنگ سازی باید از سنین کودکی آغاز شود تا در سنین بزرگسالی شاهد نهادینه شدن آن باشیم و چالشها کمتر شود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای استان قزوین یادآور شد: در سالهای گذشته با اجرای طرح دانش آموزی نجات آب (داناب) برای آشنایی نوجوانان با اهمیت منابع آبی و صیانت از آن به نتایج خوبی رسیدیم و با تولید محتوای گوناگون سعی کردیم ضمن افزایش کیفیت آموزشها تا حدودی نیز به اهداف فرهنگی خود دست یابیم.
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر که به دلیل تغییرات آب و هوایی و بروز خشکسالی و نیز افزایش مصرف بیرویه و کاهش منابع آب زیرزمینی، شاهد فرونشست زمین، شور شدن آبهای زیرزمینی در برخی مناطق هستیم، برآن شدیم بار دیگر آموزش و اطلاع رسانی را در سطحی گستردهتر و با جدیتی بیشتر در مدارس دنبال کنیم.
منصوری اظهار داشت: از آنجا که قرار است در سال تحصیلی جدید بار دیگر شاهد بازگشایی مدارس باشیم در صددیم «طرح همیاران منابع آبی استان قزوین» را در مقطع ابتدایی و متوسطه اجرایی کنیم.
وی ادامه داد: هدف ما این است که با همراهی و همفکری مسئولان آموزش و پرورش تفکر و باور صرفه جویی و مصرف درست را در میان کودکان و نوجوانان نهادینه کنیم تا فرزندان ما از سنین کودکی یاد بگیرند که چگونه آب و برق را باید مصرف کنند.
"حسنعلی اصغری" مدیرکل اداره آموزش و پرورش قزوین نیز در این نشست اظهار داشت: اهمیت اجرای طرح همیارمنابع آب مانند طرح داناب بر کسی پوشیده نیست و میتواند نتایج خوبی در مدارس داشته باشد.
وی افزود: شاید هنوز در قسمتهای زیادی از جامعه فرهنگ سازی مناسبی برای مدیریت مصرف انجام نشده باشد که دلیل این موضوع عدم تبیین و تبلیغ مناسب است.
مدیرکل اداره آموزش و پرورش استان قزوین بیان کرد: وقتی با موضوعات مهم و حساسی چون بحران خشکسالی، کاهش منابع آب زیرزمینی، فرونشست زمین و شوری منابع آبی مواجه هستیم باید موضوع را بخوبی برای مردم و دانش آموزان تبیین کنیم و اگر هر کدام از ما به وظیفه خود بدرستی عمل کند شاهد روند کاهشی مشکلات خواهیم بود.
وی اظهار داشت: کم آبی میتواند منشا مشکلات جدی و تحولات سیاسی و اقتصادی و مسائل امنیتی شود و اگر به چالش دشت قزوین اهمیت ندهیم با بحرانهای جدیتری مواجه خواهیم شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان ضمن اعلام آمادگی کامل این اداره برای اجرای طرح «همیار منابع آبی استان قزوین» با همکاری شرکت آب منطقه ای عنوان داشت: در شبکه شاد بیش از 230 هزار دانش آموز حضور دارند و شرکت آب منطقهای میتواند با تولید محتوای تاثیرگذار و غنی و پخش در این شبکه به دستاوردهای فرهنگی خود دست یابد.