به گزارش شبکه خبری آب ایران ،با توجه به گرم شدن هوا در استان علیرغم اطلاع رسانی هایی که از ابتدای سال به شکل نصب تابلو های هشدار، تبلیغات محیطی و اطلاع رسانی از طریق فضای مجازی، رسانه های عمومی انجام میگیرد، تعداد زیادی ازخانوادهها و جوانان برای رهایی از گرما و ساعتی خنک شدن در حاشیه رودخانهها و دریاچههای پشت سدها تنی به آب میزنند تا زمانی را برای تفریح و خوش گذرانی بگذرانند اما با ورود به این منابع آبی خود را دام آن گرفتار کرده و با از دست دادن جانشان خانواده و اطرافیان را داغدار میکنند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی در این خصوص با اشاره به غرق شدن تعدادی از افراد در منابع آبی استان اظهار داشت: طی امسال با توجه به هشدارهای لازم برای ممنوعیت شنا و ورود در مخازن سدها و بندهای انحرافی و تاسیسات آبی متاسفانه در حدود ۲۰ نفر از افراد در منابع آبی استان بر اثر بی احتیاطی جان خود را از دست دادهاند.
جواد محمدی افزود: همه با سد و موارد استفاده آن کم و بیش آشنا هستیم اما در زیر آب ذخیره شده پشت سد شرایطی حاکم است که تعداد قابل توجهی از هم میهنان را به کام مرگ میکشد در این راستا درست است که مخزن سد به جهت شفاف، زلال و آرام بودن، از بیرون به استخر شبیه بوده اما داخل آن کاملا متفاوت و خطرناک است.
وی ادامه داد: همین شباهت، عدم آگاهی از شرایط رسوبی مخزن، نبود دید کافی زیر آب، مکش جریان آب، لغزنده بودن، درختان قطع شده، خانههای به جا مانده و یا تیرهای برق در مسیر آبگیری و عوامل دیگر افراد زیادی را به کام مرگ میکشاند.
محمدی یادآور شد: سطح آب مخزن سدها شفاف به نظر میرسد اما کمی پایینتر جریانهای زیر سطحی باعث رسوبی و کدر شدن آب و در نتیجه کاهش دید شناور شده که باعث برخورد شناگر با درختچهها و ریشه درختان و بقایای به جا مانده خانهها و تیرهای برق و ناهمواریهای تاسیسات داخل مخزن میشود که بسیاری از شناگرها به این دلیل غرق میشوند.
این مقام مسوول تاکید کرد:در لایههای مختلف آب مخزن سد تغییراتی دمایی زیادی وجود دارد که این تغییرات ناگهانی باعث گرفتگی عضلات و از دست رفتن تعادل و توازن شناگر، شوک و سکته میشود.
محمدی تصریح کرد:در لایههای آب مخزن جریانهای نرم سطحی موجود هستند که با نیروی بسیار زیادی که دارند شناگر را به سمت آبگیر سد میکشانند و باعث مرگ حتمی او میشود و خطراتی که اشاره شد شوخی بردار نیستند، بسیاری از کسانی که در مخزن سدها غرق شدند شناگران ماهری بودند و حتی برخی غریق نجات یا عضو تیمهای شنا بودند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی یادآور شد: در فروردین امسال تعداد سه نفر در کانال و رودخانه سیمینه رود میاندوآب، در اردیبهشت یک نفر در کانال، در خرداد ماه 6 نفر در منابع آبی استان و تیر ماه 9 نفر در رودخانههای شهرستانهای استان جان خود را بر اثر بی احتیاطی از دست دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: شنا در دریاچه پشت سدهای استان ممنوع است و شهروندان در سراسر استان به این ممنوعیت توجه کنند تا حوادث ناگواری که براثر غرق شدگی هرساله به وقوع می پیوندد تکرار نشود.