هدف از نامگذاری این روز در هفته صرفه جویی، تبیین اهمیت مدیریت مصرف خردمندانه آب به عنوان یک عنصر حیاتی در طبیعت و پرهیز از اسراف از جایگاه تعالیم دینی و شناساندن راه های مصرف بهینه با اتکا به تعالیم دینی و اخلاقی است.
در قرآن کریم 63 بار به کلمه آب اشاره شده که حیات همه جانداران بدان وابسته است. احیای زمین توسط آب و رشد و نمو گیاهان در قرآن مجید، از نشانه های آیات الهی ذکر می شود و آب از منشاء های تحقق معاد و قدرت الهی بیان می شود.
در سایر ادیان مثل مسیحیت، آب ذاتاً با غسل تعمید(که ریشه در انجیل دارد) پیوند خورده است. در یهودیت آب مظهر اعمال دینی در حوزه طهارت و پاکی و در زرتشت بر اساس اعتقادات پیروان این آئین، در زمان خلقت جهان، روح شیطانی به زمین حمله ور شده و بخشی از آب جهان خلقت را شور کرده است. آنها تقدس و احترام فراوان برای آب قائلند. در آئین های هندو و بودایی، آب مظهر قداست و پاکی روحانی است و به همین دلیل معابد آنها در کنار آب های جاری قرار دارد و در تمامی ادیان و آئین ها، توصیه و تأکید بر عدم آلودگی و استفاده خردمندانه از آن است.
با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی های نوین در عرصه مدیریت شهری و روستایی، توصیه های عالمان دینی به استناد آموزه های دینی در قالب آموزشهای رسمی و غیر رسمی همواره اولویت و راهبرد استراتژیک متولیان منابع آب در سطح جهان است و تمامی تلاش برای مدیریت بهینه از منابع آب در هر جامعه ، شهر و روستاست.