استاندار سمنان:
به گزارش شبکه خبری آب ایران ، علیرضا آشناگر با اشاره به اینکه استان سمنان بر اساس گزارش ها ، جزء استان هایی است که دچار کم آبی است، گفت : برای توسعه صنعت و تامین آب شُرب، کسری آب باید از منابع خارج از استان تامین شود و راهی جز این نداریم ، خشکسالی ها به صورت طبیعی خیلی از مناطق استان را تحت تاثیر قرار داده و برخی مناطق نیز در وضیعت بحرانی قرار دارند.
استاندار سمنان گفت : روان آب های موجود در استان ۳۴ درصد کاهش داشته که رقم قابل توجهی است، بارندگی کم شده و تبخیر بالا نیز به واسطه گرمای هوا وجود دارد و سطح آب آبرفت ها نیز کاهش یافته، طبیعتا راهی جز مصرف بهینه آب در استان و تامین کسری از منابع خارج از استان وجود ندارد.
آشناگر با اشاره به اینکه ،در بعضی از شهرستان ها دچار تنش آبی نیز هستیم ، اظهار داشت : اقدامات لازم در خصوص تامین آب شرب در حال انجام است اما متاسفانه در بحث آب کشاورزی نیز امروز با این امر مواجه شدیم که نیازمند تدابیر ویژه است.
استاندار سمنان افزود : مکاتبه ای با معاون اول ریاست جمهوری صورت گرفته و ابلاغ این نامه توسط ایشان به سازمان مدیریت و برنامه ریزی انجام شده تا استان سمنان جزء استان هایی که تحت تاثیر خشکسالی است ، قرار گیرد و برنامه های تنش آبی در استان اجرا شود.
وی ادامه داد : سد فینسک در مهدیشهر، چشمه سارهای قطری در شاهرود و سد کالپوش برای تامین آب شاهرود و میامی، از جمله منابعی در استان است که باید به سرعت اجرا و به نحو صحیح و درست مورد استفاده قرار گیرند.
استاندار سمنان با بیان این که : کشاورزان ما باید به سمت استفاده از روشهای و تجهیزات نوین آبیاری گام بردارند ، افزود: تقریبا همه چاه های آب در استان دارای کنتور هوشمند بوده و مدیریت خوبی در این خصوص در حال انجام است اما نیاز است تا تزریق منابع آبی برای استان صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در اکثر نقاط کشور و از جمله استان سمنان با بحث خشکسالی مواجه است گفت : اقداماتی در این خصوص صورت گرفته است ، برای مدیریت بهتر منابع آبی و توزیع منابع آب انتظار داریم دستگاه های مسئول مشارکت جدی در این امر مهم داشته باشند .
ایرج حیدریان با اشاره به اهمیت برگزاری نشست های شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم آبی در استان سمنان اظهار داشت : جلسات شهرستانی این کارگروه در شهرستان های گرمسار، شاهرود، سمنان و دامغان حسب دستور استاندار برای رسیدن به مدیریت صحیح در مصرف منابع آبی برگزار شد.
حیدریان افزود : در بحث چشمه قطری، با تغییر ساختاری که در وزارت نیرو بوجود آمد، ساختار فلات مرکزی وزارت نیرو مقرر شد تا در این خصوص جلسه ای را برگزار کند که گزارش اقدامات در این حوزه طی جلسات آتی اعلام می شود.
وی با بیان اینکه ، خشکسالی یکی از موضوعات بسیار مهم استان است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد ، اظهار داشت : خشکسالی امری طبیعی است، اما باید شناسایی شود که این خشکسالی یکساله است یا ادامه دار، در صورت ادامه دار بودن، اقدامات در حوزه جلوگیری از بروز خشکسالی اقتصادی و کشاورزی باید انجام گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان ادامه داد : نسبت به سال گذشته بالغ بر ۴۶ درصد و نسبت به دراز مدت ۷ درصد کاهش بارندگی ها را در استان داریم ، همچنین علاوه بر این در حوزه میزان آورد رودخانه های استان، نسبت به سال قبل با ۳۴ درصد کاهش مواجه هستیم و در آبدهی قنوات به عنوان منابع آب زیر زمینی که در مدتی طولانی تر نسبت به سایر منابع آبی اثرات را بروز می دهد ، نسبت به سال قبل ۲ درصد کاهش داشتیم.
وی با اشاره به اینکه ، در حال حاضر تعداد ۸۹۲ حلقه چاه در محدوده قُرق چاه های آب شرب قرار دارد ، افزود : در این محدوده 38 چاه غیرمجاز و ۴۱ حلقه چاه مجاز با اضافه برداشت در حوزه شهری و ۱۲۱ مورد چاه مجاز با اضافه برداشت در حوزه روستایی در استان شناسایی شده است که از تعداد ۳۸ حلقه چاه غیرمجاز، تاکنون ۲۹ حلقه چاه پر شده و در خصوص مابقی موارد ، اقدامات در حال انجام است و در خصوص چاه های محدوده قرق تامین آب شرب شهری که اضافه برداشت دارند نیز اقدامات مورد نیاز صورت گرفته همچنین در خصوص ۱۲۱ مورد چاه روستایی با اضافه برداشت آب نیز ۱۰۳ مورد نصب کنتور هوشمند انجام و در خصوص مابقی نیز اقدامات در دستور کار قرار دارد .