به گزارش شبکه خبری آب ایران ، سیدحسین حسینی در نشستی با اعضای اجرایی خانه کشاورز شهرستان شاهرود با بیان اینکه نیازهای کوتاه مدت باید مطابق با واقعیت های بوم شناختی، اکولوژیکی و اقلیم شناسی سرزمین باشد متذکر شد: سطح آب سفره ها و آبخوان ها در بعضی نقاط از جمله صحرای جلالی شاهرود( که تعداد زیادی از چاه های شرب در آن قرار دارد) واقع در دشت بسطام در ظرف ۳ و ۴ دهه گذشته با افتی تا 100 متر مواجه شده است و این امر نیازمند توجه بیشتر به مدیریت مصرف منابع آبی در شهرستان شاهرود است .
وی در این نشست با بیان واقعیت هایی از شرایط منابع آبی این شهرستان اظهار داشت: برای اولین بار در سال 99 ، فرونشست زمین، فرو چاله و ایجاد شکاف در منطقه کلاته خان شاهرود اتفاق افتاده است و این امر خود ناشی از افت سطح آبهای زیرزمینی است و در دراز مدت می تواند سبب وارد شدن خسارت به زیرساخت هایی نظیر راهها و ... شود .
حسینی در ادامه با بیان اینکه برنامه های توسعه و طراحی چیدمان توسعه باید مبتنی بر ویژگی های بوم شناسی و واقعیت های اقلیم شناسی هر منطقه باشد خاطرنشان کرد: مغرور شدن به دانش مهندسی و سازه ای خودمان، بی توجه به قوانین حاکم برطبیعت و دستور دادن به طبیعت بجای تبعیت از طبیعت ، ما را با پیامدهایی اینچنینی روبرو خواهد کرد .
مدیر امور منابع آب شهرستان شاهرود بر لزوم توجه به طرحهای تعادل بخشی و نیز رعایت حریم وبستر رودخانه ها تاکید کرد و خواستار رعایت الگوهای مصرف آب و ضرورت مدیریت مصرف و استفاده از منابع آبی با توجه به پروانه های بهره برداری شد .
وی توجه به این مسایل و پرهیز از برداشت های بی رویه از منابع زیرزمینی را موجب دستیابی به توسعه پایدار دانست .
در این نشست اعضای اجرایی خانه کشاورز شاهرود، پرسش ها، نیازها و مشکلات خود در خصوص منابع آبی و بهره برداری از چاه های کشاورزی را بیان کردند و بصورت مفصل پاسخ داده شد .