به گزارش شبکه خبری آب ایران ، یدالله ملکی در این باره اظهار داشت: طرح انتقال آب از سد طالقان به استان قزوین یکی از طرحهای مهم ملی است که با اجرای آن 14 شهر و 194 روستای استان قزوین از آب شرب گوارا برخوردار خواهند شد.
وی افزود: این طرح از سال 1396 آغاز شده ولیکن به دلیل عدم تامین اعتبارات مورد نیاز عملیات اجرایی آن عملاً از پیشرفت قابل ملاحظه ای برخوردار نبوده است.
وی تصریح کرد: از نیمه دوم سال 98 و با پیگیری های صورت گرفته و اختصاص اعتباراتی از محل منابع مختلف، عملیات اجرایی این طرح با اولویت آبرسانی به شهرستان آبیک تسریع و عملیات اجرایی آن در حال حاضر از سرعت مناسبی برخوردار است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان قزوین با بیان اینکه پروژه آبرسانی به شهرستان آبیک در مجموع شامل 17/5 کیلومتر لوله گذاری مشتمل بر 8 کیلومتر لوله چدن داکتیل و فولادی با قطر 500 میلی متر و 9/5 کیلومتر لوله فولادی به اقطار 1400 و 1600 میلی متر می باشد ،یاد آور شد: کلیه لوله های با قطر 500 میلی متر پروژه تهیه و عملیات لوله گذاری بخش عمدهای از آن نیز انجام گردیده شد.و در خصوص لوله های فولاد نیز قرارداد خرید لوله منعقد و این لوله ها در مرحله تولید قرار دارند و بخشی از لولههای تولید شده نیز وارد کارگاه شده است.
مهندس ملکی در خصوص آخرین وضعیت اجرا و هزینه های اجرای پروژه آبرسانی به آبیک گفت: این پروژه در حال حاضر در بخش عملیات خاکی از پیشرفتی بالغ بر 80 درصد و در کل از پیشرفت فیزیکی حدود 55 درصد برخوردار است و برای این پروژه تاکنون 150 میلیارد تومان هزینه شده و تکمیل آن نیز به 160 میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز دارد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین اظهار داشت: در حال حاضر شرایط عملیات اجرایی پروژه مناسب و پیمانکار در 3 شیفت کاری با 14 دستگاه ماشین آلات سنگین و سایر تجهیزات مورد نیاز مشغول فعالیت می باشد و به کارگیری تیم اجرایی توانمند و متخصص و نظارت و مشاوره فنی، کیفیت کار پروژه بسیار مطلوب می باشد. وی افزود: در این شرایط تامین اعتبار مورد نیاز باقی مانده مهم ترین موضوع در پروژه آبرسانی به آبیک جهت تسریع در تامین لوله های مورد نیاز و ادامه روند مناسب اجرایی جهت تکمیل پروژه و بهره برداری از آن در تابستان سال جاری است.
مهندس ملکی در خصوص شرایط و برنامه اجرایی جهت تکمیل باقیمانده طرح آبرسانی از سد طالقان به شهرها و روستاهای استان قزوین نیز بیان داشت: این طرح مشتمل بر تصفیهخانه آب شرب به ظرفیت 3 متر مکعب بر ثانیه و حدود 315 کیلومتر خط لوله و تاسیسات وابسته می باشد که در حال حاضر عملیات اجرایی تصفیه خانه آب شرب توسط سرمایه گذار بخش خصوصی به روش BOT در دست اجرا قرار دارد و فاز اول آن با ظرفیت یک متر مکعب بر ثانیه طی یکسال آینده به بهره برداری خواهد رسید که در این شرایط و تا به مرحله بهره برداری فاز اول تصفیه خانه آب شرب، طرح تصفیه اضطراری به صورت موقت جهت شهرستان آبیک در برنامه کاری شرکت آب و فاضلاب استان قرار دارد. وی همچنین ادامه داد: جهت اجرای خطوط انتقال آب شرب استان که سرمایه گذاری بالغ بر 2000 میلیارد تومان نیاز دارد نیز با توجه به محدودیت منابع مالی دولت، بهره گیری از سرمایه گذاری بخش خصوصی مد نظر می باشد که اقدامات مناسبی در زمینه تامین مشوق های لازم جهت جذب سرمایه گذار انجام گردیده است و انشاا... در آینده ای نزدیک واگذاری این طرح به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
مدیر عامل شرکت اب منطقه ای استان در پایان واگذاری 5 میلیون متر مکعب آب، مجوز احداث گلخانه و واحدهای تولیدی و صنعتی و گردشگری و همچنین واگذاری پساب را از جمله مشوق های در نظر گرفته شده جهت سرمایه گذاران بر شمرد و افزود: تاکنون 3 مجموعه توانمند جهت اجرای این طرح اعلام آمادگی نموده اند که پس از طی مراحل قانونی نسبت به واگذاری کار به برنده مناقصه اقدام خواهد گردید و با اجرای این طرح مهم ضمن تحقق یکی از آرزوهای دیرین مردم استان شاهد تحول در بخش کشاورزی، اقتصاد و گردشگری خواهیم بود.