به گزارش روابط عمومی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی با اعلام این خبر گفت: در این جلسه به استناد مفاد ماده ۲ قانون ادامه ساخت و بهرهبرداری از سدهای خداآفرین و قیزقلعه سی و در ادامه جلسات قبلی که اسناد و نقشههای سد خداآفرین توسط طرفین مبادله و مورد موافقت قرار گرفت، در جلسه اخیر نیز اسناد و نقشههای "سد قیز قلعه سی "توسط کارشناسان فنی دو کشور بررسی و موردتایید قرار گرفت .
مهندس یوسف غفارزاده در ادامه ابراز امیدواری کرد با این توافق ها روند اجرا و بهرهبرداری از سدهای "خداآفرین و قیزقلعه سی" سرعت بیشتری بگیرد و در آینده نزدیک شاهد استفاده مشترک از منابع آب و انرژی این سدها باشیم و مردم دو کشور از منافع حاصل از آن برخوردار شوند .
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی سد خاکی خداآفرین به عنوان یکی از بزرگترین سدهای خاکی شمال غرب کشور در فاصله ۲۲۰ کیلومتری تبریز با حجم مخزن یک میلیارد و ۶1۲ میلیون مترمکعب و حجم آب تنظیمی ۲ میلیارد متر مکعب با هدف تامین سالانه یک میلیارد مترمکعب حقابه ایران، مهار سیلاب، توسعه آبزی پروری و شیلات و تولید ۵۵۰ گیگاوات ساعت برق در سال به صورت مشترک با کشور جمهوری آذربایجان بر روی رودخانه ارس به صورت مشترک احداث شده و در حال حاضر ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مهندس غفارزاده در پایان گفت : سد انحرافی تنظیمی قیز قلعه سی نیز با هدف تامین آب مورد نیاز شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین تولید برق سالانه ۲۷۰ گیگاوات ساعت در ۱۲ کیلومتری پایین دست سد خداآفرین احداث شده و در حال حاضر از0 ۹ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
سومین جلسه کارگروه فنی جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان برای ادامه ساخت و بهرهبرداری از سدهای خداآفرین و بررسی به ریاست محمد اسدف مدیر شعبه علم، پروژه ، ساخت و ساز و روابط خارجی شرکت سهامی عام آب و آبیاری جمهوری آذربایجان و هوشنگ غلامی رئیس اداره رودخانههای مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو و هیئت همراه طرفین به مدت دو روز در تبریز برگزار شد.
گزارش خبرنگار ماهمچنین حاکی است هیئت دیگری به ریاست" النور سلطان اف " معاون وزیر انرژی و و هیئت همراه پنجشنبه 30بهمن ماه از پروژه های سد و نیروگاه های "خداآفرین و قیز قلعه سی" بازدید کردند.