سه‌شنبه, 13 آذر 1403
مشروح خبر :: با شیوه جدیدی از مدیریت در سال گذشته گام‌های بلندی برای مهار بحران و رسیدن به پایداری آب در استان برداشته‌ایم

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی:

با شیوه جدیدی از مدیریت در سال گذشته گام‌های بلندی برای مهار بحران و رسیدن به پایداری آب در استان برداشته‌ایم

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: ما در استان خراسان رضوی توانستیم با شیوه جدیدی از مدیریت در سال 1398 گام‌های بلندی برای مهار بحران و رسیدن به پایداری آب در استان برداریم.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، محمد علایی در افتتاحیه مشترک نوزدهمین کنفرانس ملی هیدرولیک ایران و هشتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران با خیر مقدم به استادان گرانمایه و اندیشمندان بزرگی که از جای جای ایران به استان سفر کرده‌اند و با سپاس فراوان از ریاست محترم دانشگاه فردوسی مشهد و دکتر داوری و دانشجویان و همه کسانی که این رخداد علمی بزرگ و لازم و موثر را به خوبی برگزار خواهند کرد، اظهار کرد: در این سرزمین خشک آب، مسئله دیروز نیاکانمان بوده، امروز ما است و فردای فرزندانمان خواهد بود. 
وی با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین رمز و راز نیکانمان برای زندگی در چند هزار سال و شرط بقای ما و فرزندانمان سازگاری با کم آبی است، افزود: ما در استان خراسان رضوی شیوه جدیدی از مدیریت مشارکتی را تجربه کردیم، مدیریتی که بر مبنای خرد جمعی، قانون‌مداری، اخلاق، شفافیت، عدالت و انصاف با حضور موثر همه شخصیت‌های حقیقی و حقوقی تاثیرگذار بر مدیریت آب استوار است. 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با بیان اینکه سازگاری با کم آبی که مهم‌ترین شرط لازم توسعه پایدار است، با مدیریت دولتی دست نیافتنی است، عنوان کرد: پایه و اصل و اساس سازگاری با کم آبی مدیریت مشارکتی است، مدیریت مشارکتی بر بستر اعتماد و سرمایه اجتماعی شکل می گیرد، گسترش می‌یابد، نهادینه و پایدار می‌شود.
علایی با اشاره به اینکه با این باور سند سازگاری با کم آبی استان در طی دوسال تهیه، تصویب و ابلاغ شد، بیان کرد: با اتحاد، همدلی و انسجام مدیریتی در سال 1398 بیش از 424 میلیون متر مکعب کمتر از آب‌های زیرزمینی برداشت شد، بیش از 1500 حلقه چاه غیر مجاز پر شد، روند افت پرشتاب سطح آب‌های زیرزمینی و نابودی آب‌خوان‌های زیرزمینی و تغییر محل و کف شکنی چاه‌های استان کاهش معناداری را نشان می‌دهد. 
وی ادامه داد: حجم کسری مخزن آب‌خوان‌های زیرزمینی استان از 661 میلیون متر مکعب در سال به 185 میلیون متر مکعب در سال 1398 رسید. از سال 1396 تا 1398 برق مصرفی چاه های کشاورزی استان 374 میلیون کیلووات ساعت و شکایت های مردم علیه شرکت آب منطقه ای در دادگستری بیش از 52 درصد کاهش یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: در استان خراسان رضوی بیش از 98 درصد چاه‌های کشاورزی به کنتور هوشمند مجهز شده، برای هر چاه کارت شارژ آب صادر شده و آب حجمی تحویل بهره برداران می شود. همچنین برای نخستین بار در کشور مرکز رصد و پایش برداشت از آب های زیرزمینی در شرکت راه اندازی شده است. ما توانستیم با مدیریت مشارکتی گامی بلند و بزرگ و موثر در مهار بحران آب و رسیدن به پایدارای آب در استان برداریم.

کد خبر: 50223
  تاریخ خبر : 1399/11/28
  آخرین به‌روزرسانی : 1399/11/29
 کارشناس روابط عمومی
 433