مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان در برنامه فجر بایرامی:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان،مهندس"اسماعیل افشاری" در ابتدای برنامه با گرامیداشت این ایام بزرگ و به یاد ماندنی و ارج نهادن به مقام شامخ شهدای انقلاب،جنگ تحمیلی،شهدای مدافع حرم و در امتداد آن شهدای مدافع سلامت ، حرکت همه این عزیزان را در یک مسیر یعنی مسیر ایثار، رشادت و شهادت عنوان نمود.
افشاری، در ادامه به حوزه آبریز استان که در 2 حوزه قرار دارد اشاره کرد و گفت:85 درصد این حوزه به رودخانه قزل اوزن سرازیر می شود و 15 درصد که شامل شهرستانهای ابهر و خرمدره و بخشی از شهرستان خدابنده است به دریاچه مرکزی قم روانه می گردد.
وی، با تاکید بر این موضوع که مسیل رودخانه قزل اوزن حدود 50 درصد در استان زنجان جاری است اظهارکرد: این یک پتانسیل بالایی را نصیب زنجان نموده تا به برکت انقلاب اسلامی وزارت نیرو به این منطقه نگاه ویژه ای داشته باشد که 4 سد بزرگ در این راستا به بهره برداری رسیده و 3 سد دیگر در استان در حال اجرا می باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان به استحصال حدود 730میلیون مترمکعبی آب توسط این سدهای احداث شده اشاره کرد و خاطرنشان کرد: حدود 350 میلیون متر مکعب آب هم از طریق تکمیل سدهای درحال اجرا می جمع آوری و ذخیره خواهد شد که در مجموع می توان گفت حدود یک میلیارد و 100 میلیون متر مکعب آب را می توانیم برای آینده استان ذخیره کنیم.
افشاری، افزود: ظرفیت تنظیم آب در استان به برکت انقلاب اسلامی هم اکنون حدود 340 میلیون مترمکعب است که با تکمیل سدهای در دست اقدام حدود 100 میلیون مترمکعب نیز به این ظرفیت افزوده خواهد شد که در مجموع حدود 440 میلیون مترمکعب آب برای شرب،بهداشت و بخشی هم کشاورزی استان تنظیم خواهد شد و با این شرایط می توان وابستگی آب شرب را به منابع زیرزمینی که حدود 80 درصد است ،کاهش داده و به 50 درصد رساند.
وی ، در همین راستا به وابستگی 95 درصدی صنعت به آب زیرزمینی اشاره کرد و گفت: با این روند می توان این وابستگی را به 60 درصد رساند و در آینده با این برنامه برای طرح تعادل بخشی نیز نتایج خوبی می توان رقم زد.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه ای زنجان، بارشهای امسال را بخصوص در آذر و دی چندان مناسب ندانست و عنوان داشت: نسبت به سال گذشته حدود 15 درصد در بارشها کاهش داشتیم، با این وجود آب پشت سدهای استان مشابه حجم سال گذشته بوده و در سدهای تهم،گلابر، کینه ورس و تالوار که سال قبل حدود 265 میلیون مترمکعب آب ذخیره شده بود امسال نیز به همین اندازه ذخیره شده است.
افشاری، در خصوص سد مشمپا نیز گفت: علیرغم بدهی سنگینی که به پیمانکار این طرح بزرگ و مهم در غرب زنجان داریم،کارگاه فعال است و درصورت تامین منابع مورد نیاز، می توان تا 2 سال آینده این سد را به مرحله آبگیری رساند.
وی، در خصوص تامین آب شرب زنجان از سد تهم به مجری برنامه گفت:حدود 50 درصد آب شرب شهر زنجان از این سد تامین می شود و مابقی از چاههای حاشیه شهر تامین می شود و درصورت به بهره برداری رسیدن سد کینه ورس آب شرب شهرهای ابهر و خرمدره نیز همانند شهر زنجان از این سد تامین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان به سد بلوبین در شهرستان ایجرود اشاره کرد و افزود:این سد با تکمیل خط آبرسانی و انتقال آب آن که توسط وزیر نیرو در سال گذشته کلنگ زنی شد می تواند آب شرب شهرهای زرین آباد و حلب و 92 روستای مسیر را تامین کند و همچنین سد مراش در شهرستان ماهنشان، تامین کننده آب شرب شهرهای ماهنشان ، انگوران و 122 روستای مسیر خواهد بود که با تکمیل این پروژه ها می توان گفت تحول عظیمی در این شهرستان ایجاد خواهد شد.
دبیرشورای حفاظت منابع آب استان، با تاکید بر افت 71 سانتی متری سطح آب زیرزمینی در کل استان و لزوم رعایت الگوی کشت و اجرا نمودن برنامه های سازگاری با کم آبی از سوی کشاورزان و بهره برداران، تصریح کرد: طبق توافقی که با سازمان جهادکشاورزی استان داریم، رعایت الگوی کشت و عدم کشت محصولات پرآب طلب بایستی در برنامه کشاورزان قرار گیرد و بهره برداران در چارچوب برنامه های ابلاغی سازگاری با کم آبی و طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی حرکت نموده و با این همکاری موجب تامین آب مطمئن و پایدار در منطقه محل سکونت خود باشند.
وی التزام به نصب کنتورهای هوشمند را برای کشاورزان و بهره برداران ، نقطه قوتی در حفاظت و صیانت از منابع آبی مورد استفاده عنوان نمود.