در جلسه شورای حفاظت از منابع آب مطرح شد؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه آی آذربایجان غربی دکتر اتابک جعفری در ادامه گفت:متاسفانه دسترسی مداوم اهالی منطقه به خط انتقال آب موجب تخریب اراضی منابع طبیعی وتبدیل اراضی دیم و ملی به آبی و نیزتبدیل باغات میوه به اراضی آبیاری ملی و به طبع آن تردد ماشین آلات سنگین جهت براشت مصالح کوه و ماشین آلات کشاورزی موجب به وجود آمدن خسارتهای سنگین به خطوط انتقال می شود.
وی افزود: متاسفانه قوانین سختگیرانه ای در مواجهه با این گونه تخلفات اعمال نمی شود و همین موضوع موجب افزایش بی رویه برداشتها در بالادست و پایین دست شده است که ادامه این روند نه تنها موجب به وجود آمدن چالش جدی در حفاظت از خط انتقال میشود که در نهایت منجربه خطرات ناشی از حملات بیوترورستی نیز میگردد.
دکتر جعفری بیان داشت: انتظار میرود در این خصوص احکام قضایی بازدارنده تری اعمال و از هنگ مرزی در جهت حفاظت از مسیر خط انتقال و جلوگیری از تخریب و سو استفاده ها کمک گرفته شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی در ادامه نشست گزارشی نیز از اقدامات انجام یافته در خصوص لایروبی رودخانه ها و مسیل های استان در سال جاری ارائه داد و گفت: از ابتدای امسال نیز ۸۰ کیلومتر لایروبی شده که باید تا پیش از پایان سال ۷۵ کیلومتر دیگر نیز از نقاط بحرانی رودخانه ها لایروبی شود.
وی افزود: از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز از سال ۹۳ تا امسال نیز ۱۲۶ کیلومتر از رودخانه های استان لایروبی شده است.
در ادامه نشست محمد شهریاری استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه پیش بینی های هواشناسی از بارش های سنگین در اسفند ماه خبر داده است افزود: شرکت آب منطقه ای با هماهنگی فرمانداران باید با بهره گیری از امکانات شهرستانی نسبت به لایروبی رودخانه ها و پیشگیری از وقوع سیل اهتمام ورزند.
وی همچنین بر لزوم برخورد با تخریب کنندگان خطوط انتقال آب بویژه در پیرامون سد شهرچایی ارومیه تاکید کرد و گفت: تقویت نظارت ها، پیگیری و اجرای حکم قضایی علیه تخریب کنندگان و کم کردن مراحل دادرسی از جمله مواردی است که باید برای صیانت از منابع آب لحاظ گردد.