چهارشنبه, 7 آذر 1403
مشروح خبر :: مطالعات سیل‌خیزی خدابنده بودجه ندارد

مدیر امور منابع آب خدابنده:

مطالعات سیل‌خیزی خدابنده بودجه ندارد

مدیر امور منابع آب خدابنده گفت: برای سیل‌بندی، ساحل‌سازی و مطالعات پتانسیل سیل‌خیزی هیچ‌گونه بودجه‌ای برای این شهرستان در نظر گرفته نشده است.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، مهندس"کریم خدایی" در گفت ‌وگو با خبرنگار خبرگزاری ایسنا، با بیان اینکه خدابنده دارای هفت شهر و بیش از ۲۰۰ روستای دارای سکنه است، اظهار کرد: در بین شهرهای این شهرستان، شهرهای قیدار و سهرورد دارای مسیل‌های فعال بوده و نیاز به لایروبی و آزادسازی مسیل‌ دارد؛ این در حالی است که لایروبی و نظافت رودخانه‌های شهری، بر عهده شهرداری‌های هر منطقه است.

وی با بیان اینکه آزادسازی مسیل‌ها بر عهده امور منابع آب شهرستان  بوده و هر جا که نیاز باشد با همکاری شهرداری و دستگاه‌های مربوطه اقدام به آزادسازی می‌کنیم، تصریح کرد: مناطقی که نیاز به آزادسازی و لایروبی دارد، بر اساس بازدیدهای میدانی و برداشت‌های کارشناسی در این منطقه انجام می‌شود؛ چراکه برای مطالعات پتانسیل سیل‌خیزی‌ تاکنون برای شهرستان خدابنده هیچ بودجه‌ای در نظر گرفته نشده است.

خدایی گفت: در مطالعات پتاتسیل‌ سیل‌خیزی به‌ نوعی همه مسیل‌های موجود در منطقه مدل‌سازی می‌شود. همچنین برای‌ بارندگی‌های مختلف با دور بازگشتی‌های متفاوت ۵۰ و ۱۰۰ ساله در نظر گرفته‌ می‌شود تا اقدامات لازم برای ساحل‌سازی و آزادسازی انجام شود.

این مسئول با اشاره به اینکه امسال در شهر سهرورد با مشکل آب‌گرفتگی مواجه نبودیم، عنوان کرد: شهر سهرورد مسیل‌های فعالی دارد که حتماً باید برای آزادسازی و لایروبی این منطقه تدابیری اتخاذ شود، این در حالی است که با پیگیری‌های انجام شده، چند نقطه از این منطقه را با اخذ مجوزهای لازم، اقدام به آزادسازی و لایروبی کردیم.

مدیر امور منابع آب خدابنده با اشاره به اینکه روستاهای مناطق چهارگانه سجاس، بزینه‌رود، مرکزی و افشار احتیاج به لایروبی و تنظیف مسیل‌ها دارد، یادآور شد: در حال حاضر اولویت برای لایروبی و آزادسازی مسیل‌ها، شهرهای قیدار و سهرورد است و مابقی شهرهای این شهرستان از جمله کرسف و نوربهار برای جمع‌آوری آب‌های سطحی در اولویت قرار دارد.

وی با بیان اینکه بخشدارها و دهیاران، متولی لایروبی و تنظیف مسیل‌ها هستند، تاکید کرد: در خصوص آزادسازی مسیل‌ها باید ارگان‌های مربوطه از جمله بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، راه‌ و شهرسازی، شهرداری، بخشدارها و دهیاران از صدور هرگونه مجوز برای ساخت و ساز در حاشیه مسیل‌ها به جد خودداری کنند.

خدایی با یادآوری اینکه امسال بیش از ۱۰۰ هزار مترمکعب در محدوده‌ بخش افشار لایروبی انجام شده است، افزود: روستاهای اطراف این مناطق از جمله توزلو، اصلان‌لو و خلیفه‌لو برای لایروبی در دست اقدام است.

وی در خصوص احداث سیل‌بندی و ساحل‌سازی در این شهرستان، خاطرنشان کرد: برای سیل‌بندی، ساحل‌سازی و مطالعات پتانسیل سیل‌خیزی هیچ بودجه‌ای برای خدابنده در نظر گرفته نشده است تا بتوانیم با انجام مطالعات شهری و روستایی برای احداث سیل‌بند اقدام کنیم.

کد خبر: 49050
  تاریخ خبر : 1399/10/07
  آخرین به‌روزرسانی : 1399/10/08
 کارشناس روابط عمومی
 219