مهندس اسماعیل افشاری، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان، ابتدا به ارائه گزارش خود در زمینه آمار بارندگی ها، آب پشت سدهای استان و وضعیت دشت ها و وضعیت منابع و مصارف آب سطحی و زیرزمینی استان پرداخت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان میزان بارندگی ها را تا سوم خرداد ماه 99، 358 میلی متر اعلام کردو گفت : این میزان بارندگی نسبت به سال گذشته 12 درصد کاهش و نسبت به متوسط دوره آماری 23 درصد افزایش را نشان می دهد.
وی وضعیت سدهای در دست بهره برداری استان را در سال آبی 99-98 مطلوب ارزیابی نمود سپس 5 دشت از 7 دشت استان را ممنوعه برشمرد و اظهار داشت : 35 درصد استان دشت آزاد و 65درصد استان دشت ممنوعه می باشد.
افشاری نیاز آبی شهرستان زنجان را در بخش شرب برای افق 1425 پس از بازنگری و در صورت تحقق تخصیص آب شرب از سد مشمپا ، حدود 7.9 میلیون متر مکعب و نیاز آبی شهرستان طارم را در این افق 2.69 میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: در صورت انتقال آب حوضه مجاور سد تهم و اجرای سدهای جدید با توجه به پتانسیل های موجود در منطقه و تغییر اهداف سدهای میرزاخانلو 1 و 2 می توان نسبت به کاهش نیاز و کمبود آبی در افق 1425 اقدام کرد.
وی نیاز آبی بخش صنعت را در شهرستان زنجان در صورت تحقق تخصیص آب صنعت از سد مشمپا 11.7 میلیون متر مکعب و در طارم 3.2 میلیون متر مکعب در افق 1425 اعلام نمود. سپس به تشریح موافقت اولیه و مجوز طرح های شرکت و عملکرد تخصیص آب به صنایع و خدمات پرداخت.
این مقام مسئول تصریح کرد: چاه های غیر مجاز پر شده تا پایان سال 98 بمیزان 37972 حلقه و جلوگیری از اضافه برداشت از 418 حلقه چاه صورت گرفته است که صرفه جویی کل 255.98 میلیون متر مکعب را به دنبال داشته است.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه ای زنجان، آبگیری طرحهای تغذیه مصنوعی را 304 میلیون متر مکعب ،تعداد کنتورهای هوشمند نصب شده بر روی چاه های مجاز را 2385 دستگاه و تعداد چاه های پلمپ شده را 1043 حلقه تا پایان 98 عنوان نمود و سپس به تشریح عملکرد شرکت در ساماندهی و لایروبی رودخانه ها و ارائه آمار آزادسازی تصرفات حریم و بستر رودخانه ها در طی سال 98 پرداخت.
وی سدهای در دست اجرای استان را مشمپا، بلوبین، مراش، پاوه رود و تالوار بیان کرد و به اجرای طرح های آبرسانی بلوبین و مراش هم اشاره نمود و در پایان جمع اعتبار ابلاغی در سال 98 را حدود 1290 میلیارد ریال اعلام کرد که صرفاً 62.5 درصد آن بعنوان تخصیص تحقق یافته بود.
دکتر طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در ابتدا ، اولویت کاری خود را بحث آب عنوان نمود و گفت: آب محور توسعه است و با تخصیص درست و اصولی آب صنعت، می توان نسبت به ایجاد اشتغال و رشد آن در استان، امیدوار بود.
طاهری احیاء و ادامه ساخت سدها را در استان از دغدغه های خود بیان نمود و افزود، مجمع نمایندگان در بحث آب جدی هستند و سعی داریم با احیای آب استان در بخش سطحی و زیر زمینی، عقب افتادگی ها را در این بخش مرتفع نماییم.