شنبه, 3 آذر 1403
مشروح خبر :: اولین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان زنجان بصورت ویدئو کنفرانس در سال 99 برگزارشد.

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1408

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1410

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1412

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1408

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1410

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1412

Deprecated: DOMElement::setAttribute(): Passing null to parameter #2 ($value) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1675

اولین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان زنجان بصورت ویدئو کنفرانس در سال 99 برگزارشد.

اولین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان زنجان بصورت ویدئو کنفرانس در سال 99 برگزارشد.

سی و پنجمین جلسه شورای حفاظت استان و اولین جلسه آن در سال 99 با حضور آیت الله علی خاتمی امام جمعه زنجان و اعضای این جلسه به ریاست دکتر فتح الله حقیقی استاندار زنجان در سالن جلسات امام علی (ع) استانداری بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، مهندس اسماعیل افشاری معاون حفاظت و بهره برداری این شرکت در جلسه، به میزان بارش‌ها در استان زنجان اشاره کرد و اظهارداشت: از اول مهرماه سال گذشته تا ۳۰ فروردین ماه بیش از ۳۰۸ میلی متر بارش در استان ثبت شده است.

وی گفت: این میزان بارش نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴ درصد کاهش دارد چرا که در سال گذشته میزان بارش‌ها ۳۶۱ میلی متر بود.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان، با بیان اینکه بارش‌ها نسبت به درازمدت هم ۳۱ درصد رشد دارد، گفت: بارش‌ها در درازمدت ۲۳۴ میلی متر بوده است.

افشاری تاکید کرد: کیفیت بارش‌ها در سال جاری بهتر از سال گذشته بوده و بارندگی در استان به موقع بود.

وی با بیان اینکه آب سد تهم ۶۹ درصد پر شده است، تاکید کرد: در سال گذشته سد تهم ۶۵ درصد پر شده بود و سد گلابر هم سال گذشته ۵۹ درصد پر شده بود ولی امسال به ۷۰ درصد رسیده است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان، ابراز کرد: سد کینه ورس در سال گذشته سر ریز شد و امسال بیش از ۲۷ میلیون متر مکعب آب دارد.

وی تصریح کرد:پر شدگی سد تالوار در سالجاری 27 میلیون متر مکعب است که این میزان در سال گذشته 31 درصد بود و این حدود 9 درصد افزایش را نشان میدهد.

افشاری با بیان اینکه در مجموع ۲۸۹ میلی متر مخازن آب سدهای استان پر شده است، افزود: این موضوع نشان میدهد که آب ورودی به مخازن سدهای استان کاهش دارد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان، به ارائه گزارش عملکرد طرح احیا و تعادل بخشی در  سال1398 پرداخت و گفت:در برش استانی برنامه های ابلاغی این طرح از سوی شرکت مادر تخصصی منابع آب ایران، ۲۵۰ حلقه چاه بود که تنها ۱۸۰ حلقه چاه غیر مجاز مسدود شد و هوشمند سازی کنتورهای آب هم ۱۵۰ دستگاه بود که ۳۰۹ کنتور هوشمند نصب شد و همچنین جلوگیری از حدود 2 میلیون متر مکعب اضافه برداشت منابع آب زیرزمینی در سطح استان و توقیف 19 دستگاه حفاری غیرمجاز از دیگر اقدامات شرکت آب منطقه ای زنجان در راستای اجرای طرح 15 گانه احیاء و تعادل بخشی می باشد و این شرکت متعهد است در سالجاری نیز انسداد چاه‌های غیر مجاز در استان را با قوت و جدیت تمام دنبال کند.

وی به بیانیه و گزارش گروه علوم و کشاورزی فرهنگستان علوم نیز اشاره کرد و در خصوص  ضرورت صیانت و حفاظت از منابع آب زیر زمینی کشور ، به غیر قابل بازگشت بودن منابع آب زیرزمینی در این بیانیه تاکید کرد.

افشاری با اشاره به نکات مهم هشدار گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم گفت: وضعیت نگران کننده روند گسترش کشاورزی در ارتباط با آب های تجدیدپذیر و قابل دسترس،مصرف بیش از یکصد و بیست درصد از آبهای تجدیدپذیر کشور بالغ بر 120 میلیارد متر مکعب را نشان می دهد که این در مقایسه با حد استاندارد می بایست سالانه کمتر از 50 درصد باشد،از طرفی مصرف بالای آب در بخش کشاورزی کشور از منابع آب زیرزمینی در سال های گذشته به توسعه اراضی کشاورزی و باغی که از حدود دوبرابر توان اکولوژیکی آبی سرزمین فراتر رفته ،پرداخته  است ودر این راستا توجه به محدودیت کشت های پر آب طلب از جمله برنج در استان های غیر برخوردار از منابع آبی مکفی ، جدیت در تداوم اجرای برنامه تعادل بخشی با تأمین اعتبارات کافی و تغییر مفهوم فضای سبز  و حذف چمن از فضای سبز و دیگر موارد ذکر شده میتواند منجر به حفظ و احیای منابع آب زیرزمینی گردد.

وی به وضعیت بحرانی دشت های استان نیز اشاره کرد و افزود:کاهش بحران مدیریت بلند مدت یعنی تغییر سیاست های بهره برداری و مدیریت شامل وضع قوانین شفاف و کارآمد در بخش های آب، کشاورزی، اشتغال،ایجاد مدیریت مشارکتی در آبخوان داری ، طراحی آمایش سرزمین،مدیریت میان مدت که تغییرالگوی کشت ، ایجاد اشتغال جایگزین ،یکپارچه سازی اراضی، ایجاد شبکه های آبیاری ، تغییر راندمان آبیاری و .. می باشد و مدیریت کوتاه مدت که نصب وسایل اندازه گیری ،انسداد چاههای فاقد پروانه ، محدود کردن عمق چاهها ،کاهش دبی پروانه ها  و .... هست را می طلبد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان، در ادامه به مسائل ،مشکلات و موانع موجود در راستای اجرای بهینه طرح احیاء و تعادل بخشی و سازگاری با کم آبی تاکید کرد واظهارداشت: عدم همکاری کشاورزان در تحویل گرفتن پروانه های بهره برداری اصلاح و تعدیل شده ،عدم هماهنگی نیروی انتظامی در انسداد چاههای غیرمجاز در برخی از شهرستانها، عدم تامین اعتبارات کافی جهت اجرای طرح احیا و تعادل بخشی و پرداخت مطالبات ،پرداخت مطالبات پیمانکاران و مشاوران در قالب اوراق و اسناد خزانه و درصد تنزیل بالای آنها و عدم پیگیری ادارات دولتی برای اخذ پروانه بهره برداری برای چاههای در اختیار و ... از این موارد می باشند.

وی، الزام ادارات دولتی برای پیگیری  اخذ پروانه بهره برداری و تعیین تکلیف چاههای در اختیار و تاکید بر هماهنگی و همکاری بیشتر عوامل محترم نیروی انتظامی در اجرای احکام انسداد چاههای غیر مجاز و توقیف دستگاههای حفاری غیر مجاز را از راهکارهای پیشرو برای حل و فصل مشکلات مطروحه دانست.

آیت الله علی خاتمی،امام جمعه زنجان نیز در این جلسه،گفت: بارندگی‌ها در استان زنجان طی سالجاری نسبت به سال گذشته مطلوب بوده و امیداست مسئولین با همت خود، نهایت بهره را از این نعمت الهی ببرند.

وی با بیان اینکه افرادی با سوء استفاده از ایام کرونایی اقدام به حفر چاه و ساخت و سازهای غیرمجاز کردند، اظهار داشت: حفر چاه‌های غیر مجاز تبعات اجتماعی دارد و باید برخورد لازم با آنها صورت گیرد.

نماینده ولی فقیه در استان زنجان، گفت: باید با مدیریت درست جلوی برداشت و حفر چاه‌های غیر مجاز آب در استان گرفته شود.

خاتمی همچنین به ساخت و سازهای غیر مجاز در استان هم اشاره کرد و یادآورشد: باید جهاد کشاورزی با همکاری منابع طبیعی جلوی ساخت و سازهای غیرمجاز را بگیرد.

وی افزود: ساخت و سازها در حریم باغات انجام می‌گیرد و این تبعات اجتماعی خوبی را به دنبال ندارد و باید قبل از ساخت و سازها جلوی کار گرفته شود تا بعداً دچار مشکلات نشوند.

نماینده ولی فقیه در استان زنجان، تصریح کرد: دهیاران، بخشداران، فرمانداران، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی باید جلوی ساخت و سازهای غیر مجاز را بگیرندچرا که امروز در روستای دو اسب ساخت و ساز غیر مجاز انجام گرفته و تخریب این واحدها تبعات اجتماعی و اقتصادی زیادی را به دنبال دارد.

دکترفتح الله حقیقی استاندار زنجان در اولین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان در سال 1399، به موضوع مهم آب اشاره کرد و یاد آور شد: جدولی برای وضعیت آب استان طراحی شود و میزان بارش ها به تفکیک شهرستان‌ها ثبت و مشخص شود.

حقیقی با بیان اینکه کیفیت بارش‌ها در استان بسیار فوق ا لعاده بود، افزود: بارش‌ها بسیار معنا دار بوده و به موقع در زمان خود، رخ داده است ولی متاسفانه در سال گذشته بارش‌ها در استان زنجان به موقع نبود و موجب بروز سیل در برخی مناطق شد.

وی، به حفر چاه‌های غیر مجاز در استان اشاره کرد و گفت: باید برخورد با افراد قدرتمند و صاحب جایگاه در اولویت قرار گیرد و در این زمینه با همه متخلفان به یک شکل برخورد شودو همچنین افرادی هم که برداشت مازاد از آب دارند مورد پیگیری قرار گیرند.

استاندار زنجان با بیان اینکه محصولاتی مانند هندوانه، گوجه‌فرنگی و صیفی‌جات مشمول یارانه دولت نیستند، افزود: در سال گذشته، کشت‌هایی در این استان بود که مشکلاتی ایجاد کرد و برداشت گوجه‌فرنگی در سال‌های گذشته بین ۲۲۰ تا ۲۵۰ هزارتن بوده در حالی که در سال ۹۸ به ۴۷۰ هزار تن رسید و باید کشاورزان و جهاد کشاورزی در زمینه مدیریت کشت در استان توجه جدی داشته باشند.

حقیقی بیان کرد: کشت محصول با آب چاه‌های غیرمجاز، ممنوع است و مدیران ذی ربط باید این مهم را نظارت کرده و در غیر این صورت باید پاسخگو باشند و در این میان نظارت و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز برای پیشگیری از وقوع مشکلات بعدی بر عهده مدیران ذیربط می‌باشد.

استاندار زنجان، گفت: اصلاح الگوی کشت محصولات کشاورزی باید مورد توجه جدی قرار گیرد تا چالش های موجود در زمینه بازار خرید محصولات کشاورزی رفع شود.

حقیقی افزود: شرکت آب منطقه‌ای زنجان باید آخرین وضعیت تحلیلی منابع آبی و سدها، ساخت و ساز غیر مجاز و حفر چاه‌های غیر مجاز این استان همراه با شاخص‌های مربوطه را طراحی کرده و راهکارهای عملیاتی برای این شاخص‌ها ارائه نماید.

کد خبر: 41517
  تاریخ خبر : 1399/02/01
 کارشناس روابط عمومی
 265