شنبه, 3 آذر 1403
مشروح خبر :: دومین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان بصورت ویدئو کنفرانس برگزار گردید.

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1408

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1410

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1412

Deprecated: DOMElement::setAttribute(): Passing null to parameter #2 ($value) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1675

دومین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان بصورت ویدئو کنفرانس برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، دومین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان، به ریاست دکتر حقیقی استاندار و رئیس ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی پاسخ به بحران استان و با حضوراعضای مدیریت بحران استان بصورت ویدئو کنفرانس برگزار گردید.

در این جلسه مهندس رضاپور رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان ضمن تبریک سال جدید و اعیاد شعبانیه گزارش مختصری از وضعیت بارندگی استان بر اساس اطلاعات 9 ایستگاه باران سنجی ارائه نمود.

وی اظهار داشت: میزان بارندگی تا مورخ 17 فروردین 99 در حدود 271 میلیمتر است که در مقایسه با سال گذشته 22درصد کاهش و در مقایسه با متوسط بلند مدت و شرایط نرمال 27درصد افزایش داشته است و می توان گفت امسال کیفیت بارش ها از لحاظ نوع و زمان بارش نسبت به سال آبی گذشته بهتربود.

رضاپور در ادامه این ویدئو کنفرانس وضعیت سدهای استان را تشریح کرد و افزود: 66درصد حجم مخزن سد تهم پر است که این در سال گذشته 52 درصد بود و هم اکنون دارای وضعیت مطلوبی است و به امید خدا مشکلی در تابستان نخواهیم داشت.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان در این جلسه عنوان نمود که 67 درصد حجم مخزن سد گلابر پر است در حالیکه در سال گذشته 55 درصد بودو سد کینه ورس که بیشترین آورد را داشته و معادل حجم خود سد رهاسازی آب شده بود در حال حاضر پرشدگی 87 درصد حجم مخزن را داراست و با احتمال سیلابی بودن بالا دست و تجربه سال گذشته که در فصل بهار 3 برابر حجم این سد رهاسازی آب داشتیم، درصد پر شدگی کمتری داردو در این راستا سد تالوار 24درصد پر شدگی حجم مخزن دارد که با سال گذشته تفاوتی نکرده است.

این مقام مسئول افزود: در مجموع حجم آب های ذخیره شده در پشت سدهای استان268 میلیون متر مکعب است که سال گذشته 245 میلیون متر مکعب بود و در واقع علیرغم رهاسازی های صورت گرفته 9درصد بیشتر از سال گذشته است.

وی در خصوص بحث لایروبی رودخانه گفت: ما 7 برنامه  برای حدود 5 هزار رشته رودخانه و مسیل موجود در استان که حدود 2655 کیلومتر برآورد می شود، در نظر گرفته ایم.

اقدام اول مطالعه حریم و بستر رودخانه هاست. اقدام دوم نشانه گذاری این حریم و بسترها، بحث سوم بازگشایی و لایروبی رودخانه ها در مقطع دهانه پل ها و سازه های تقاطعی که روی رودخانه ها و مسیل ها ساخته می شود، اقدام چهارم دیواره سازی و ساماندهی رودخانه ها در بازه های سیل خیز و احتمال خطر در مواقع سیلابی است که رودخانه ها در محور خود حرکت کنند. بحث پنجم ،آزادسازی تصرفات در حریم بستر رودخانه ها و اقدام ششم احداث حوضچه های پخش سیلاب و تغذیه آبخوان ها است و بحث نهایی ایجاد سیستم هشدار سیل که در حال حاضر در 7 نقطه رودخانه قزل اوزن مطالعه و شناسایی شده و در صورت داشتن این سیستم می توان در مواقع سیلابی هشدار بموقع و اقدامات هماهنگی و حفاظتی پایین دست را انجام داد.

وی تصریح کرد: از 5 هزار رشته مسیل و رودخانه که حدود 2655 کیلومتر برآورد می شود حدود 1400 کیلومتر نیاز به انجام مطالعه تعیین حریم و بستر رودخانه بر اساس هفت برنامه فوق دارد که از این میزان ما 815 کیلومتر را مطالعه و نتایج را به ارگانهای ذیربط از جمله اداره ثبت، شهرداری ها ، بنیاد مسکن  و نهادهایی که این اطلاعات را لازم دارند ارائه نموده ایم.

 رضاپور در ادامه اظهار داشت: از سال 98 حدود 392  کیلومتر برای سال99  برنامه ریزی و هدف گذاری شده است و مشاورتعیین گردیده است که پس از اتمام آن را هم به 815 کیلومتر مطالعه شده اضافه خواهیم  نمود.

رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه ای زنجان، در راستای ساماندهی رودخانه ها به بحث دیواره سازی و احداث سیل بند اشاره نمود وگفت: ما 58کیلومتر از گذشته تا کنون در سیل خیزترین نقاط رودخانه ها ساماندهی نموده ایم و 37 کیلومتر مطالعه شده جهت اجرای ساماندهی ، نیازمند تامین اعتبار می باشد و 10 کیلومتر هم در دست مطالعه داریم.

مهندس رضاپور در خصوص علامت گذاری بستر رودخانه ها نیز تاکید نمود که تا پایان سال 97 حدود 75 کیلومتر رپرگذاری  انجام شده است  و 70 کیلومتر دیگر در دست اقدام است.

وی در رابطه با بحث احداث حوضچه های تغذیه مصنوعی برای بحث پخش سیلاب و تغذیه مصنوعی افزود:حدود 8 مورد احداث حوضچه داشتیم که مجموع تغذیه ای که انجام میدهیم علاوه بر مهار پخش سیلاب حدود 40 میلیون متر مکعب در سال است.

رضاپور در خصوص بحث بازگشایی و لایروبی رودخانه ها در مقطع دهانه پل ها و سازه های تقاطعی خاطر نشان کرد که با هماهنگی اداره راه و شهرسازی در 6 ماهه اول سال گذشته 50 مورد انجام گردیده و  این شرکت نیز در 26 کیلومتر در جاهایی که نیاز بوده بازگشایی و لایروبی داشته است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان در رابطه با بحث آزادسازی تصرفات حریم و بستر رودخانه ها به 27 هکتار در سال 96، 125 هکتار در سال 97 و 87 هکتار در سال 98 اشاره نمود و گفت : امسال هم در برنامه آزاد سازی تصرفات حریم و بستر را برای  بالای 100 کیلومتر در دستور کار خود داریم.

وی در خصوص تخصیص اعتبار بحث ایجاد سیستم هشدار سیل تشریح کرد: مکاتبه ای صورت گرفته است تا در 7 نقطه تعیین شده در رودخانه قزل اوزن که مطالعه و شناسایی شده ،سیستم هشدار داشته باشیم تا در مواقع سیلاب بموقع اطلاع رسانی شود و جلوی خطرات گرفته شده و اقدامات هماهنگی و حفاظتی پایین دست انجام گردد.

در پایان جلسه مهندس رضاپور به ناهماهنگی های موجود بین دستگاه ها که یکی از دلایل ایجاد مشکلات در بحث مهندسی رودخانه ها در گذشته بود اشاره نمود و گفت: از جمله این ناهماهنگی ها ، تصرفات و جابجایی های مسیل در مراکز جمعیتی است که در شهرها و روستاها اتفاق می افتد،  احداث پل ها و زیرگذرهایی که در مسیر عبور سیلاب به منظور عبور ماشین آلات ایجاد می شودو مسقف نمودن مسیل ها در داخل شهرها که عرض کافی برای عبور سیلاب را ندارند می باشد و اخذ استعلام این دستگاه ها از شرکت آب منطقه ای زنجان را قبل از هرگونه اقدامی ، ضروری دانست.

 

 

 

 

کد خبر: 41255
  تاریخ خبر : 1399/01/19
  آخرین به‌روزرسانی : 1399/01/19
 کارشناس روابط عمومی
 297