نشست مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان با رئیس پارک علم و فنآوری بمناسبت آغاز دهه مبارک فجر
مهندس رضاپور،در ابتدا با تبریک ایام ا... دهه مبارک فجر توضیحات کلی در خصوص وضعیت آبی استان ارائه داد و گفت:کشور ما در موقعیت خشک و نیمه خشک قرار دارد و متوسط بارندگی آن یک سوم بارندگی جهان است،ضمناً نوع پراکنش بارشها بسیار متفاوت می باشد.
وی با اشاره به سیل ابتدای سال که پس از 51 سال بی سابقه بود ،اظهارداشت:سدکینه ورس بارندگیهای فروردین و بالاخص بارندگی یک روز را که 100 میلی متر بود مهارکرد.
رضاپور در ادامه به خشکسالی های 15 سال اخیر اشاره نمود و افزود: آب قابل برنامه ریزی از 124 میلیون متر مکعب به 116 میلیون متر مکعب رسیده و از طرفی جمعیت و میزان مصرف آب افزایش یافته و ما از مصرف ایده آل که معادل 20 درصد منابع و شرایط پایدار است دور مانده ایم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان، راهکار رسیدن از بحران به مرحله قبل یعنی تنش آبی را کاهش مصرف آب عنوان کرد و گفت:بدلیل افزایش جمعیت ،کاهش مصرف آب شرب امکان پذیر نیست وصنعت هم مصرف پائین و راندمان بالا دارد،لذا باید مصرف آب کشاورزی کاهش یابد چون مصرف بالا و راندمان کمتری دارد.
وی گفت: از پارک علم فن و آوری انتظار داریم روشهای نوآورانه در جهت مصرف بهینه آب ارائه دهند و تجربه استانهای موفق یا کشورهای موفق را در مصرف بهینه آب به این شرکت منتقل نمایند.
رضاپور،افزایش فرهنگ سازی در مصرف بهینه آب را بسیار مهم و ضروری دانست و تصریح کردو به لزوم قیمت گذاری آب کشاورزی بعنوان عامل کنترل مصرف اشاره نمود.
دکتر مرادخانی نیز هدف پارک را تسهیل گری و توانمندسازی در راه اندازی کسب و کار فن آورانه بیان کرد و گفت:در این راستا آموزش های لازم به مخاطبین ارائه می گردد.
رئیس پارک علم و فن آوری زنجان،با اشاره به اکوسیستم کارآفرینی و استارت آپی،اظهارداشت:این اکوسیستم ارکان متفاوتی دارند و کارآفرین،دانشگاهها،سرمایه گذار و بانکها از ارکان این اکوسیستم می باشند.
وی ادامه داد:دانشگاهها ایده پردازی کرده و سرمایه گذار راساً یا از طریق بانک،سرمایه اجراء را فراهم می کند.
وی، تاکید نمود که در دنیا 75 درصد تحقیاقت علمی در پارک های علم و فن آوری به تحقیقات کاربردی تبدیل می شوند وپارک علم و فن آوری پازلی از وزارت علوم است.
مرادخانی،ضمن توضیح فرآیند توسعه کسب و کار در پارک افزود: ما موظفیم اساتید و متخصصان را به ایده پردازی تشویق نمائیم و سپس به تیم سازی بپردازیم چون راه اندازی کسب و کار موفق نیازمند تیم قوی می باشد و در این فرآیند ایده تبدیل به خدمات،محصول یا اپلیکشن می گردد تا محصول نهایی تجاری سازی شود.
وی ابراز امیدواری کرد،با طرح ایده های متنوع در رابطه با مهار خشکسالی و حفظ منابع آبی،استارت آپ های مربوطه را به شرکت آب منطقه ای زنجان معرفی نماید.
شایان ذکر است، در پایان این نشست تفاهم نامه همکاری بین شرکت آب منطقه ای زنجان و پارک علم وفن آوری، امضاء و مبادله شد.