مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان عنوان کرد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای لرستان، رضا میرزایی در جلسه شورای اداری استان لرستان که در محل استانداری برگزار شد، اظهار داشت: در سیل دوازدهم فروردین ماه سال ۱۳۹۸ مبلغ ۶۴۰ میلیارد تومان به تاسیسات آبی حوزه عملکرد شرکت آب منطقهای شامل ایستگاه های پمپاژ، سد، شبکه بندهای انحرافی و کانالهای آبرسانی خسارت وارد گردید که حدود ۱۲ میلیارد تومان آن مربوط به ایستگاه های هیدرومتری است.
وی افزود: به علت تغییر مسیر رودخانه کشکان، بسیاری از منازل روستایی و شهری و راه های ارتباطی که قبل از وقوع سیلاب ۱۲ فروردین ماه سال جاری خارج از حریم رودخانه قرار داشتند، به علت تغییر مسیر رودخانه تخریب گردیده و یا در معرض تهدید سیلاب های آتی قرار دارند و برای اینکه بتوانیم رودخانه را به وضع سابق اعاده کنیم به بیش از یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
میرزایی گفت: تاکنون فقط مبلغ ۴۵ میلیارد تومان با تخصیص ۱۰۰ درصدی از محل اعتبارات ماده ۱۰ جهت اجرای طرحهای مهندسی و ساماندهی رودخانه های سراسر استان به شرکت آب منطقهای ابلاغ گردیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای در خصوص اقدامات انجام شده پس از سیل اظهار داشت: در بخش مهندسی رودخانه در حال حاضر در ۶۷ بازه کاری شامل ۴۳ نقطه لایروبی و ۲۴ نقطه ساماندهی مشغول فعالیت هستیم و تاکنون ۶۷ کیلومتر از رودخانه های سطح استان لایروبی شده که ۴۵ کیلومتر آن از محل اعتبارات سیل و ۲۲ کیلومتر آن از طریق قراردادهای تهاتری انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: کل اعتبارات ابلاغی سیل جهت بازسازی تاسیسات آبی معادل ۴۴ میلیارد تومان با تخصیص ۵۰ درصدی بوده که در این بخش در ۲۶ نقطه اولویتدار عملیات اجرایی در حال انجام است و در ۷ نقطه دیگر اسناد مناقصه در حال تهیه و یا در مرحله انتخاب پیمانکار هستیم.
مدیرعامل آب منطقه لرستان در خصوص ایستگاه های هیدرومتری بیان کرد: در ۲۳ نقطه پیمانکار انتخاب گردیده و در حال تجهیز کارگاه هستیم و در ۱۳ نقطه دیگر اسناد تهیه شده و در مرحله انتخاب پیمانکار می باشیم.
میرزایی بیان کرد: با توجه به سفر دکتر نوبخت به استان لرستان و بازدید از مناطق سیل زده و پیگیریهای متعدد انجام شده، قرار بوده که در مرحله دوم مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان جهت ساماندهی و لایروبی رودخانه ها به شرکت آب منطقه ای لرستان ابلاغ شود، لذا بر این اساس ما ۲۵ نقطه اضطراری و اولویتدار را تحویل مهندسین مشاور داده ایم که در حال مطالعه، طراحی و تهیه اسناد مناقصه هستند که با ابلاغ اعتبارات جدید و انتخاب پیمانکار، عملیات اجرایی آنها را سریعا شروع میکنیم.
میرزایی در پایان تصریح کرد: همه اقدامات انجام شده در حوزه مهندسی و ساماندهی رودخانه ها، بازسازی و مرمت تأسیسات آبی و ایستگاه های هیدرومتری بدون کمک استان های معین و تنها توسط شرکت آب منطقه ای در استان صورت میگیرد و در برخی موارد ما به سایر دستگاه اجرایی مثل راهداری و شهرداری ها در مناطقی که راه های ارتباطی توسط رودخانه ها قطع شده و همچنین در لایروبی رودخانه های داخل شهرها کمک می کنیم.