کارشناس حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای اصفهان، بیست و ششم آذر ماه دکتر مینا بگی با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آب زیرزمینی که موجب تشدید افت سطح آب زیرزمینی و کسری حجم مخزن دشت ها شده است اظهار کرد:
حدود 408 محدوده از 609 محدوده مطالعاتی کشور در وضعیت ممنوعیت توسعه بهرهبرداری قرار گرفته و سالیانه با حدود 6 میلیارد متر مکعب کسری مخزن مواجه شده است.
وی افزود: در راستای چارهاندیشی برای کنترل افت و کسری مخزن حادث شده در آبخوانها، وزارت نیرو با تعریف طرح تعادل بخشی، تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب در سال 1384، برنامههای خود در زمینه بهبود وضعیت منابع آب زیرزمینی را آغاز کرد.
کارشناس حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان با بیان اینکه با فعال شدن شورای عالی آب در دولت یازدهم و در جلسه پانزدهم شورای عالی آب کشور در تاریخ 25 شهریور 93، طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی تصویب شد و در این طرح تکالیفی برای وزارت خانههای نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن، تجارت و کشور مشخص شد ادامه داد: در استان اصفهان نیز در حال حاضر از 35 محدوده مطالعاتی، 27 محدوده مطالعاتی ممنوعه و ممنوعه بحرانی هستند.
وی با اعلام اینکه از سال 1384 تا آذر ماه 1398 تعداد شش هزار و 169 حلقه چاه غیرمجاز در استان اصفهان پر و مسلوب المنفعه شده است افزود: این امر منجر به کاهش 211 میلیون مترمکعب در برداشت از منابع آب زیرزمینی در سطح استان شده است. از ابتدای سال 98 تا آذر ماه تعداد 583 حلقه چاه غیرمجاز در استان پر و مسلوب المنفعه شده است.
بگی در ادامه به نصب کنتورهای هوشمند اشاره کرد و گفت: طی سالهای 1387 تا 1395 تعداد سه هزار و 896 کنتور هوشمند آب و برق در استان اصفهان نصب شده است. همچنین در سالهای 98-1396 تعداد 975 کنتور حجمی هوشمند الکترومغناطیس در استان اصفهان نصب شده است.
وی اضافه کرد: با استقرار 62 گروه گشت وبازرسی در سطح استان از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد 350 دستگاه و ادوات حفاری غیرمجاز توقیف شده است.