به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی در این نشست که با حضور استاندار آذربایجان غربی، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان و اعضای این شورا در محل سالن جلسات استاندار برگزار گردید، استاندار آذربایجان غربی ضمن اشاره به خسارات وارد آمده از سیلاب در استانهای جنوبی کشور و استان گلستان افزود: این سیلاب تجربه ناگواری بود برای سایر استانها و برای جلوگیری از چنین مواردی می بایست مدیریت منابع آب و لایروبی رودخانههای آذربایجانغربی بهسرعت انجام گیرد و همه تلاشها و تمرکز شرکت آبمنطقهای به این بخش اختصاص یابد.
شهریاری بیان کرد: 10 میلیارد ریال برای تعمیر ناوگان آبمنطقهای در راستای لایروبی رودخانهها اختصاص میدهیم تا این ماشینآلات با تمام قدرت با توجه به شروع فصل بارش و مدیریت منابع آب شروع به کار کند.
در ادامه مهندس کیومرث دانشجو مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی ضمن ارائه گزارش از اقدامات انجام شده در خصوص لایروبی و آزاد سازی رودخانه ها و مسیل های استان ، افزود: در سال جاری حدود ۱۰۲ کیلومتر از رودخانه های استان در ۱۷ شهرستان استان لایروبی شده است.
وی با اشاره به اینکه طی سال های ۹۶ و ۹۷، درمجموع، ۱۰۷ کیلومترلایروبی با حجم ۲میلیون و ۶۴هزار مترمکعب و صرف هزینه ۵ میلیارد تومان انجام شده است، تصریح کرد: براساس ارزیابی های انجام شده شرکت آب منطقه ای استان در سال جاری رتبه نخست کشوری را در لایروبی رودخانه های کشور به خود اختصاص داده است.
مهندس دانشجو یاد آورشد: آذربایجان غربی در سال گذشته جز ۴ استان برتر کشور در بحث لایروبی، پیشرفت و رشد مستمر را به خود اختصاص داد.
وی باتاکید بر اینکه تنها ۴۰درصد از رودخانه های استان لایروبی شده است، اظهار کرد: ۱۰۰۰ کیلومتر از رودخانه های استان نیاز به لایروبی دارد که ازاین میزان ۱۴۰ کیلومتر در مسیرهای بحرانی هستند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی ادامه داد: علاوه بر لایروبی های انجام شده توسط ماشین آلات شرکت ، از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز نزدیک به ۱۲۷ کیلومتر از مسیل های استان لایروبی شده است.
دانشجو خاطرنشان کرد: برای لایروبی انهار استان در سال جاری ۹۹میلیارد ریال اعتبار نیاز است که تاکنون ۲۸میلیارد ریال ازاین اعتبار تخصیص یافته است.
بنا براین گزارش لایروبی رودخانهها در ابتدای سال جاری و ماههای پایانی سال گذشته که توسط شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی انجام شد، عاملی موثر در جلوگیری از بروز بحران در این استان طی روزهای ابتدایی سال و هدایت آب به پیکره دریاچه ارومیه بود.