کارشناس حفاظت و بهره برداری از آبهای زیر زمینی شرکت آب منطقه ای زنجان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان،عبدلی در گفت و گو با رادیو زنجان،اظهار داشت: بهتر است بدانید، مثلا برای تولید 1 کیلو گرم گوشت مرغ ، 4000 لیتر آب مصرف می شود یا برای تولید نیم کیلو پنیر ۲۵۰۰ لیتر و برای تولید یک کیلو گرم گوشت ۱۵۰۰۰ هزار لیتر آب مصرف می شود که به این آب در فرآیند تولید اقلام نامبرده شده،آب مجازی گفته می شود.
وی افزود:در اغلب کشورهای پیشرفته ،منابع آب زیرزمینی بعنوان یک کالای استراتژیک و حیاتی تلقی می شود و از کشت محصولات کشاورزی با مصرف آب بالا جلوگیری می شود و از کشت صیفی جاتی مثل خربزه،هندوانه،خیار و ... جلوگیری بعمل می آورند و تا از این طریق افزایش راندمان مصرف آب را از کشاورزی به صنعت تغییر داده و بالا ببرند.
کارشناس حفاظت و بهره برداری از آبهای زیر زمینی شرکت آب منطقه ای زنجان، تصریح کرد: در سال 94 بیش از 208 میلیارد لیتر آب در کشور مصرف شده است که از این میزان آب مصرف شده حدود 833 هزار تن هندوانه تولید شده و به قیمت 700 تومان به کشورهای همسایه صادر شده است.
عبدلی افزود: حال سئوالی که به ذهن ما می رسد این است که آیا مصرف این مقدار آب زیرزمینی برای تولید محصولات کشاورزی و صادرات آن به قیمت پایین برای اقتصاد کشور تاثیر مثبت و مهمی دارد یا خیر؟
وی گفت: مسلماً این نوع مصرف که همان آب مجازی است نه به سود کشاورزان و بهره برداران است و نه به سود دولت و بایستی تدابیر مهم و ارزشمندی در این خصوص اندیشده شود و جلوی مصرف بی رویه منابع آب زیرزمینی گرفته شود.
عبدلی در پایان ابراز امیدواری نمودکه جهادکشاروزی از کشت محصولات غیرمتعارف جلوگیری نموده و تغییر الگوی گشت را در بین کشاورزان نهادینه نماید.