مدیریت دفتر رودخانه ها و سواحل شرکت آب منطقه ای استان زنجان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان،عزیزخانی اظهارداشت: عوامل دیگری که مزید بر علت شده و موجب بروز سوانح و حوادث ناگوار طبیعی شده است، عدم احداث آبخیزداری متعدد در مسیل رواناب هاست که دلیل آن نبود اعتبار کافی است و این امر موجب سرعت گرفتن حرکت آبهای حاصله از باران و برف است که طبیعت را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
وی، پوشش گیاهی نامناسب در برخی حاشیه رودها را از دیگر عوامل بروز حوادث غیرمترقبه دانست و افزود:اگر در حاشیه رودخانه ها پوشش گیاهی مناسب و کافی باشد،خود نوعی بازدارندگی در برابر رواناب هاست تا خسارت را به حداقل برساند.
عزیزخانی، به تصرفات غیرمجاز و غیرقانونی بستر و حاشیه رودخانه های استان توسط برخی سودجویان اشاره کردو گفت:بدلیل این تصرفات عرض رودخانه ها کاهش یافته و رواناب ها مجاری اصلی خود را از دست میدهند و به ناچار وارد مسیرهای انحرافی شده و این روند موجب تخریب مزراع و رودخانه های همجوار می شود که نمونه این موضوع را در سیل فروردین ماه امسال ملاحظه کردیم.
مدیر دفتر روخانه ها و سواحل شرکت آب منطقه ای زنجان،برداشت بی رویه مصالح از رودخانه های استان را از دیگر عوامل تشدید بحران و خسارت در مواقع بروز سیل و طغیان رودخانه ها دانست و افزود:رودخانه موجود زنده است،اگر مسیل آن مسدود شود،؛زندگی همه را مختل می کند و اگر مسیل آن بازگشایی شود موجب گشایش در زندگی انسانها و دیگر موجودات زنده خواهد شد.
وی به برخورد جدی و قضایی با متصرفین غیرمجاز حاشیه رودخانه های استان تاکید کرد و تصریح نمود:فروردین ماه امسال بیش از 20 کیلو متر از مسیل سیلاب ها و مجاری اصلی رودخانه های استان ،لایروبی شده است.