برگزاری چهارمین جلسه کارگروه نظام نامه مدیریت کیفیت منابع آب استان در شرکت آب منطقه ای زنجان
در ابتدای این جلسه،مهندس بهزاد احمدی مدیر دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه ای زنجان به معرفی وضعیت رودخانه های اصلی و فصلی استان، پرداخت و وظایف آب منطقه ای و سیاست های این شرکت در بخش مهندسی رودخانه را اعم از سازه ای و غیر سازه ای تشریح نمود.
وی در ادامه با تاکید بر مفاد قانون توزیع عادلانه آب،اهداف اجرای آزادسازی رودخانه،وضعیت بستر رودخانه و لایروبی های انجام یافته و کانال زهکشی حفر شده ، طرح اصلاح و ساماندهی بستر رودخانه در حد فاصل پل سید محمد تا پل میربهاء الدین را بصورت مصور برشمرد و گفت : میزان اعتبارات مورد نیاز جهت اجرای طرح آزادسازی،لایروبی و ساماندهی حاشیه زنجانرود حدود 120 میلیارد ریال برآورد شده است.
احمدی به تبعات اجتماعی ناشی از اراضی تملک شده براساس اسناد مالکیت قدیمی و عدم تامین اعتبار لازم در اجرای طرح مذکوراشاره کرد و افزود: متاسفانه آزادسازی بستر روخانه زنجانرود از دست افرادی که سالیان طولانی است در آن کشت و زرع نموده یا ابنیه ساخته اند از بزرگترین مشکلات این شرکت و حوزه مهندسی رودخانه است و بایستی تا حداقل در یک باند 30 تا 50 متری در داخل رودخانه بازگشایی و آزادسازی بستر انجام شود یا یک دیواره حفاظتی بمنظور پیشگیری از تصرفات مجدد اراضی آزادشده احداث شده و بررسی مسیر جایگزین برای عبور رواناب های مسیل های مسدود شده در نظر گرفته شود.
سپس رضا دانش دنیا، معاون دادستان زنجان در مورد پساب های استان مواردی مطرح کرد و تصریح کرد:بایستی یک اقدام ضروری و عاجل در راستای مهار پسابها ها صورت پذیرد و فاضلاب آن از دسترس باغداران مجاور این کارخانه ها خارج شود و سپس در گام بعدی نسبت به احداث کانال و هدایت آن به تصفیه خانه فاضلاب اقدام گردد.
معاون دادستان زنجان،با اشاره به ماده 688 قانون مجازات اسلامی، هر اقدامی را که تهدید در بهداشت منابع آبی استان شمرده شود، اعم از آلودگی آب و استفاده از فاضلاب در کشاورزی و ... ممنوع دانست.
دانش نیا، به رفع تصرفات حریم و بستر رودخانه و برچیده شدن کلیه مستحدثات در مسیر سیلاب تاکید نمود.
در ادامه،مهندس یوسف رضاپور با اشاره به تصرفات حریم رودخانه های استان،اظهار کرد:از 1400 متر محدوده رودخانه زنجانرود ،حدود 180 متر آن مورد مطالعه قرار گرفته است.
وی به آلودگی آبی ایجاد شده توسط نخاله های ساختمانی در حاشیه شهرها نیز اشاره کرد و افزود:یکی از راهکارهای مهم جلوگیری از آلودگی،استفاده از سیستم تصفیه فاضلاب های شهری است.
رضاپور، به لایروبی رودخانه ها نیز اشاره کرد و گفت:در این خصوص همکاری شهرداری و اداره شهرسازی استان مهم و موثر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان، حاشیه رودخانه را حادثه خیز ترین مناطق شهری دانست و ابراز امیدواری کرد که در صورت جذب سریع منابع مورد نیاز اعتباری،تصمیمات متخذه درجلسه عملیاتی و اجرائی گردد.