مدیرعامل آب منطقه ای لرستان خبر داد:
به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای لرستان، رضا میرزایی که به همراه خادمی استاندار لرستان از ایستگاه پمپاژ واشیان بازدید کرد، در مصاحبه با خبرنگاران اظهار داشت: ایستگاه های پمپاژ واشیان، چم مهر و جایدر بر اساس استانداردهای موجود، جهت سیلاب با دوره بازگشت ۱۰۰ ساله طراحی شده بود که به خوبی در سیل ۶ فروردین ماه که دبی سیلاب معادل ۳۳۵۰ متر مکعب در ثانیه بود، جواب دادند و هیچگونه آسیبی به بخش مختلف آنها وارد نگردید.
وی افزود: در سیلاب ۱۲ فروردین ماه ۹۸ که دارای دوره بازگشت حدود ۱۰۰۰ ساله بود و دارای دبی بیشتر از دوره بازگشت، ایمن ایستگاه پمپاژ (بیش از ۶ هزار مترمکعب در ثانیه) بوده است، باعث تخریب بخشهای مختلف ایستگاههای مرکزی آنها بین ۸۰ تا ۱۰۰ درصد گردید.
میرزایی بیان کرد: عملیات آواربرداری و رسوب برداری ایستگاه های پمپاژ فوق الذکر به طور هوشمندانه به صورتی که تجهیزات مدفون دچار آسیب مضاعف نگردند به طور کامل انجام و به پایان رسید و کلیه الکتروموتور ها، پمپ ها و سایر تجهیزات برقی و مکانیکی از زیر آوار تخلیه گردیده است.
وی افزود: در حال حاضر انجام آزمایشات به منظور بررسی سلامت سازه های باقی مانده، جهت مشخص شدن امکان پذیری استفاده یا عدم استفاده از آنها در بازسازی ایستگاه و همچنین بررسی سلامت تجهیزات و هیدرولیک وضعیت رودخانه با توجه به سیلاب حادث شده و تغییر هندسه رودخانه در محل ایستگاه توسط مشاور در دست اقدام می باشد.
میرزایی افزود: بازنگری موقعیت سازه های مختلف ایستگاه توسط مشاور در دست مطالعه و طراحی است که بعد از این مرحله ساخت ایستگاه های پمپاژ فوقالذکر به مناقصه گذاشته خواهند شد.
وی با بیان اینکه ما نمی توانیم دبی سیلابی طراحی را برای ایستگاه های پمپاژ ۱۰۰۰ ساله در نظر بگیریم، زیرا هزینه های اجرایی چندین برابر افزایش می یابد و ایستگاه های پمپاژ از توجیه اقتصادی میافتند تصریح کرد: جهت کم کردن خطر سیلاب، ابعاد تاسیسات هیدرولیکی ایستگاه های پمپاژ فوق الذکر در حد معقولی و برای سیلابهای با دوره بازگشت ۲۰۰ ساله طراحی و اجرا خواهد شد.