به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای فارس؛ نشست تخصصی مدیران دفاتر حفاظت و بهره برداری منابع آب زیر زمینی سه استان فارس، هرمزگان و یزد به همراه روسای کمیسیون های رسیدگی به امور آب های زیر زمینی این سه استان امروز9/5/98در سالن اجتماعات شرکت سهامی آب منطقه ای فارس برگزار شد.
دهقانی مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت سهامی آب منطقه ای فارس در ابتدای نشست به حاضرین خوشامد گفت.
در ادامه مهندس سید محمدعلی مصطفوی طی سخنانی ضمن تشکر از میزبانی شایسته شرکت آب منطقه ای فارس از این نشست اظهار نمود: فارس قلب ایران است و این استان در بحث آب های زیرزمینی، استان خاص کشور محسوب می شودو79 درصد وابستگی آب زیرزمینی در کشور مربوط به استان فارس است.
مصطفوی سپس هدف از برگزاری نشست را افزایش وحدت رویه و همگرایی در بحث حفاظت و بهره برداری از منابع آب های زیر زمینی ذکر کرد.
مدیرکل دفتر حفاظت از منابع آب های زیر زمینی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: به دلیل شکایات مردمی زیاد و گزارشات متعدی که به وزارت نیرو ارسال می شد، ما به این نتیجه رسیدیم که یک وحدت رویه ای را در خصوص اجرای مقررات و دستورالعمل ها در خصوص حفاظت و بهره برداری از منابع آب های زیر زمینی و همچنین عملکرد اعضای محترم کمیسیون های رسیدگی به امور آب های زیر زمینی ایجاد نماییم. به همین خاطر استانهای کشور را به چند دسته تقسیم کرده و سپس با برگزاری اینگونه نشست های تخصصی بتوانیم به نتایج بهتری دست پیدا نماییم.
مصطفوی افزود: نتایج این نشست ها بعد از اطلاع به مقام عالی وزارت جمع بندی شده و به مدیران محترم دفاتر حفاظت و بهره برداری منابع آب زیر زمینی و روسای کمیسیون های رسیدگی به امور آب های زیر زمینی استانها ابلاغ خواهد شد.
وی ادامه داد: مدیران محترم دفاتر در اجرای قوانین می بایست تنها به منافع ملی و به حفظ منابع آبی بیندیشند. برای ما، منافع یک فرد بهره بردار از منابع آبی زمانی قابل قبول است که در جهت منافع ملی باشد. یک کارشناس وزارت نیرو حق ندارد حقوق ملی را فدای منافع یک بهره بردار کند.
مدیرکل دفتر حفاظت از منابع آب های زیر زمینی شرکت مدیریت منابع آب ایران ابراز کرد: ما به عنوان حافظین آب کشور موظفیم جلوی هدر رفتن آب و از بین رفتن منابع آبهای زیرزمینی را بگیریم. ما قبل از تامین کننده آب، مسئول حفاظت از آن هستیم.
مصطفوی تاکید کرد: هرگونه فرآیندی در ارتباط با حفاظت و بهره برداری از منابع آبهای زیرزمینی حتما می بایست از طریق سامانه «ساماب» انجام شود و صدور مجوزها و موافقت ها خارج از آن تخلف محسوب می شود، همچنین هیچ رایی در حوزه منابع آبهای زیرزمینی نباید بدون نظر کمیسیون صادر شود.
وی افزود: بر اساس آمار وزارت نیرو تاکنون 41 میلیارد پروانه بهره برادری از منابع آبی صادر شده که حتما می بایست این آمار به 28 میلیارد تقلیل پیدا کند.
در ادامه جلسه مدنیان مدیرکل دفترحقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران طی سخنانی برمقدم بودن اصل منافع عامه به منافع اشخاص تاکید داشت.
مدنیان ایجاد سازوکار حقوق آب و آشنایی با آن را در بدنه وزارت نیرو به عنوان یک ضرورت تلقی کرد.