یکشنبه, 11 آبان 1404
مشروح خبر :: دومین جلسه محدودیت و ممنوعیت کشت برنج در شرکت آب منطقه ای کرمانشاه

دومین جلسه محدودیت و ممنوعیت کشت برنج در شرکت آب منطقه ای کرمانشاه

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای دومین جلسه محدودیت و ممنوعیت کشت برنج با حضور معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای، معاون بهره برداری شرکت توزیع برق استان، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی، مدیران سازمان صنعت و معدن و تجارت و جمعی از کارشناسان در سالن جلسات این شرکت برگزار گردید مهندس مرادی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای هدف از برگزاری این جلسه را کنترل کشت برنج با جلوگیری از اشاعه آن دانست و افزود با توجه به حساسیت موضوع کشت برنج در استان این کارگروه تشکیل گردیده که با همفکری و همکاری یکدیگر بتوانیم تصمیمات خوبی در این زمینه اتخاذ نماییم...

وی در ابتدا گزارشی ازروند کشت برنج در سال جاری و مقایسه با سال قبل ارائه ونحوه تعامل وشرح وظایف اعضاء بمنظور ادامه پیگیری ها مشخص نمود وافزود با توجه به کاهش سطح آب‌های زیرزمینی در استان و همچنین بحران آب در کشور به عنوان یک معضل اجتماعی توسعه و ترویج کشت برنج در استان را مغایر با حفاظت و صیانت از منابع آب و همچنین توزیع عادلانه منابع آب دانست در ادامه بر روند تسریع نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌های مجاز تاکید نمود و از شرکت توزیع نیروی برق استان خواستار همکاری در پایش برق مصرفی‌ چاه‌های مجاز خصوصاً مشترکین پر مصرف شد مرادی خاطرنشان شد کشاورزان نباید بر این باور باشند که با وجود بارندگی‌های امسال منابع آبی  بخصوص منابع زیرزمینی غنی گردیده چرا که باران به عنوان منابع تجدید پذیر محسوب نمی‌شود و به صورت روان آب وارد رودخانه های استان می گردد و بهره برداری از آب های سطحی نیز با اولویت حق آبه بری است و این سرمایه ملی در پایین‌دست نیز حق آب برانی دارد نباید بدون در نظر گرفتن حقوق دیگران اضافه برداشت نمود و حق دیگران را تضییع نمود و افزود با توجه به شرایط آب و هوایی و اقلیم استان کشت برنج به عنوان یک کشت پر مصرف منابع آب شناسایی شده که مقرون به صرفه نمی باشد

مرادی از اعضای کارگروه خواستار همکاری و تعامل هر چه بیشتر در راستای حفاظت و صیانت از منابع آبی استان شد در پایان نیز قاسمی مدیرزراعت سازمانجهاد کشاورزی استان نیز عنوان نمود لزوم کنترل کشت برنج وخصوصاً بررسی امکان کشت آن به روش خشکه کاری در حداقل سه نقطه پایلوت وبررسی نتایج کیزان آب مصرفی وهمچنین محصول تولید شده در پایان یک دوره زراعی بمنظور اتخاذ تصمیم در خصوص نحوه انجام روش فوق الاشاره در اولویت  کاری سازمان جهاد کشاورزی قرار خواهد گرفت. سپس هر یک از اعضای کارگروه گزارشی از اقدامات انجام شده را ارائه و آمادگی شرکت متبوع خود را جهت کنترل و صیانت از منابع آب با استفاده از امکانات موجود اعلام داشتند

کد خبر: 36473
  تاریخ خبر : 1398/05/09
 مدیر سایت
 350