وی اشاره کرد این جلوگیری و حفاظت با انسداد تعداد 9 هزار و 632 حلقه چاه غیر مجاز با حکم مقامات قضایی و 4 هزار و 168 فقره تقلیل منصوبات چاههای مجاز جهت تعدیل برداشت در نقاط مختلف استان صورت گرفته است.
کرامت اله کریمی مزیدی اظهارکر در استان فارس 72 هزار و 793 حلقه چاه مجاز وجود دارد که معادل مجموع چاههای 16 استان کشور است؛ همچنین 15 هزار و 794 حلقه چاه غیر مجاز نیز وجود دارد که این چاهها سالانه در حال مکیدن 6 میلیارد و 167 میلیون متر مکعب از آبهای زیرزمینی استان هستند؛ یعنی بیش از 10 برابر حجم آب فعلی سد درودزن (با توجه به اینکه سد درودزن با بارندگیهای خوب اخیر، آبگیری قابل توجهی داشته است).
معاون حفاظت وبهره برداری شرکت آب منطقه ای فارس افزود حدود 92 درصد مصرف آب استان در بخش کشاورزی و حدود 80 درصد از این مصرف نیز با برداشت از آبهای زیرزمینی انجام میشود؛ به طوری که از تعداد 136 آبخوان در استان، در 59 آبخوان افت سطح بیش از 10 متر را شاهد بودهایم و 96 محدوده مطالعاتی را ممنوعه اعلام کردهایم؛ یعنی به علت افت بیش از حد سطح آبهای زیرزمینی در این دشتها اجازه حفر چاه جدید داده نمیشود و میزان برداشت چاههای مجاز موجود نیز باید مدیریت و کنترل شود.
کریمی گفت یکی از راههای مدیریت و کنترل، نصب کنتور و تجهیزات اندازه گیری است که تاکنون 14هزارو 400دستگاه کنتور هوشمند آب و برق و حجمی بر روی چاهها نصب شده است و عملیات تجهیز بقیه چاهها نیز ادامه دارد.
وی اشاره کردبا توجه به وضعیت ذکر شده، اجرای سریع و فراگیر طرح احیا و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی که در سال 1393 در وزارت نیرو تصویب شده، برای استان فارس از واجبات و در دستور کار شرکت آب منطقهای فارس است.