فرماندار دامغان خبر داد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای سمنان، مجد در همایش کشاورزان و بهره برداران شهرستان دامغان در راستای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آبی گفت: سالانه بالغ بر 100 میلیون متر مکعب آب از 720 حلقه چاه کشاورزی در این شهرستان استخراج و برداشت می شود.
وی افزود: این حجم برداشت سالانه از منابع آب زیرزمینی، 5 برابر ظرفیت سد مخزنی شهید شاهچراغی دامغان است، ظرفیت کامل سد دامغان چیزی حدود 21.5 میلیون متر مکعب است که در حال حاضر کمتر از 10 میلیون مترمکعب حجم فعلی این سد است.
فرماندار دامغان از کاهش شدید بارندگی در 3 – 4 سال گذشته در این شهرستان خبر داد و گفت: میزان بارندگی در این شهرستان در 3 - 4 سال گذشته کمتر از 60 میلی متر بوده است و همین امر باعث تشدید خشکسالی و افت منابع آبی شده است.
مجد با اشاره به اجرای مطلوب و اثرگذار طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آبی در راستای حفاظت از منابع آبی گفت: طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آبی به حفظ منابع آبی و جلوگیری از برداشت بی رویه و اضافه برداشت از منابع آبی بسیار کمک می کند.
وی با تأکید بر اینکه حفظ منابع آبی بسیار مهم و ضروری است، از اجرای 101 پروژه آبی مربوط به جهادکشاورزی در دهه فجر امسال در شهرستان دامغان خبر داد و گفت: این تعداد پروژه در بخش کشاورزی با اعتباری بالغ بر 119 میلیارد ریال در شهرستان دامغان اجرایی شد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای سمنان نیز در این همایش گفت: کشاورزان مهمترین نقش را در مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی و مقابله با بحران کمبود آب دارند.
محمد رضا خاموشی تصریح کرد: در حال حاضر با فعالیت مجدد شورای عالی آب در دولت تدبیر و امید و به ریاست رئیس محترم جمهوری، اهداف و برنامه ها به گونه ای است که در یک بازه زمانی 20 ساله در حوزه منابع آبی به وضعیت ایده آل گذشته برسیم.
وی تصریح کرد: با مشارکت مردم و خصوصاً بهره برداران منابع آب در بخش کشاورزی به این سمت حرکت می کنیم، تا انشاءالله وضعیت را سامان دهیم و مدیریت این حوزه نیز بر عهده خود کشاورزان و بهره برداران است و مهمترین نقش را در مدیریت مصرف خواهند داشت.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای سمنان اضافه کرد: با مشارکت و همکاری و تعامل کشاورزان، امروزه بالغ بر 80 درصد از چاه های کشاورزی استان به کنتور هوشمند مجهز شده است و انشاءالله در آینده 100 درصد از چاه های کشاورزی تجهیز خواهند شد، همچنین کلیه چاه های غیرمجاز و فاقد پروانه استان نیز شناسایی و تعیین تکلیف شده است.
خاموشی ادامه داد: در بحث برخورد با حفر چاه های غیرمجاز و همچنین جلوگیری از اضافه برداشت و برداشت های غیرمجاز آب نیز استان سمنان عملکرد خوب و مطلوبی داشته است که در جهت اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آبی و با همکاری کشاورزان، بهره برداران منابع آبی، جهادکشاورزی و مسوولین قضایی و انتظامی استان انجام شده است.