مهندس علی عباسی، مدیر دفتر بهره برداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای زنجان در خصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی در شرکت آب منطقه ای توضیح داده و گفت: عملکرد این شرکت پس از پیروزی انقلاب اسلامی شروع شده است.
وی گفت: آب یکی از اصلی ترین زیرساخت های توسعه هر کشوری است و تامین آب که جزء کالاهای استراتژیک می باشد، از اولویت های جمهوری اسلامی بوده و توسعه پایدار منابع آب، نیاز به حفاظت از منابع آبی دارد.
در این گفتگو مدیر بهره برداری شرکت تاکید نمود که زمین های کشاورزی قبل از انقلاب یک پنجم الان بوده و با حفظ منابع آبی می توان آب پایدار برای زمین های توسعه یافته کشاورزی تامین نمود.
مهندس عباسی خاطر نشان کرد که مدیریت مصرف آب ،اصل بسیار مهمی است و با توجه به افزایش 5 برابری کشاورزی نسبت به قبل از پیروزی انقلاب، باید تدابیری اتخاذ گردد تا کسری مخازن آبی که در حال حاضر حدود 120 میلیون متر مکعب بوده و افت سطح سفره های آب زیر زمینی که سالانه 77 سانتی متر می باشد، جبران گردد.
در ادامه وی به مقایسه آماری قبل و بعد پیروزی انقلاب پرداخته و اظهار داشت. قبل از سال 57 ما هیچ سد کوچک و بزرگی در استان نداشتیم ولی با برنامه های وزارت نیرو و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، 4 سد بزرگ در حال بهره برداری و 27 سد کوچک توسط جهاد ، آبخیزداری و آب منطقه ای در استان ساخته شده است و مهم ترین آنها تهم و کینه ورس می باشد که آب شرب شهرهای زنجان و ابهر را تامین کرده و تالوار و گلابر هم با اهداف صنعت و کشاورزی از اهم سدهای ساخته شده می باشد.
عباسی در راستای حفظ منابع آبی، به نصب کنتورهای هوشمند، تغییر الگوی کشت و تغییر روش های آبیاری و انسداد چاه های غیر مجاز و ... اشاره نمود و گفت: طرح تعادل برداشت از سفره های آب زیر زمینی را می توان با نصب کنتورهای هوشمند عملی نمود.
مدیر بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان در ادامه سخنان خود، به بیان اهمیت بخش صنعت پرداخت و گفت: اشتغال و سرمایه گذاری و توسعه نیاز به بخش صنعتی قوی دارد. لذا تاسیس آب صنعت نیز از اولویت های این شرکت می باشد ولی باید آمایش سرزمین صورت گیرد تا از تمرکز واحد های صنعتی در نقاط بحرانی کاسته شده و آنها به مناطق بدون چالش آبی سوق داده شوند.