به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی،صالحی افزود: 3 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی به سامانه آبیاری نوین تجهیز شد که با تجهیز این اراضی سطح اراضی مجهز به سامانه آبیاری نوین به 63 هزار هکتار رسید.
وی با اشاره به اختصاص 200 میلیارد ریال در سال جاری به اجرای سامانه آبیاری نوین در استان مرکزی افزود: اجرای طرح های آبیاری نوین سالانه به طور متوسط تا چهار هزار 500 متر مکعب صرفه جویی آب در هر هکتار از اراضی کشاورزی به همراه دارد.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: عملیات اجرایی لایروبی و مرمت 80 رشته قنات استان مرکزی در سال جاری با اعتباری بالغ بر 35 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی در حال انجام است.
صالحی افزود: سه هزار و 600 رشته قنات در این استان وجود دارد که لایروبی آنها علاوه بر حفظ شرایط موجود و جلوگیری از کاهش آبدهی قنات ها، افزایش 10 تا 20 درصدی آبدهی آن ها را به همراه دارد.
وی افزود: به منظور جلوگیری از کاهش آبدهی قنوات کشاورزان نیاز است که در زمینه مرمت و نگهداری این سازه های همراهی و همکاری لازم را با بخش دولتی و جهاد کشاورزی صورت گیرد.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: : 20 کیلومتر شبکه گذاری در زیر دست سدهای و 10 کیلومتر لوله گذاری در اراضی تعاونی تولید استان از ابتدای سال جاری تا کنون به بهره برداری رسیده است.
افزایش راندمان آبیاری، افزایش عملکرد در واحد سطح، کاهش هزینهها و مدیریت مزارع را از جمله مزایای اجرای طرح آبیاری نوین عنوان کرد.