جلسه مشترک خانه کشاورز شهرستان خدابنده با مدیران امورمنابع آب و جهاد کشاروزی این شهرستان برگزارشد.
در ابتدای این جلسه مهندس مسلمی دبیر اجرایی خانه کشاورز و نایب رئیس خانه احزاب استان مطالبه گری و پاسخگو بدون مسئولان را دو اصل اساسی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دانست و اظهارکرد:در راستای تولید و اشتغالزایی در شهرستان خدابنده باید این اصل را در نظر داشت که صنایع این شهرستان وابسته به کشاورزی است و با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی درست و به موقع می توان از هدر رفت منابع آب جلوگیری کرد.
وی افزود:تعداد اعضای خانه کشاورز استان 2300 نفر می باشد که از این تعداد 84 نفر به شهرستان خدابنده اختصاص دارد.
خانی،عضو و دبیر خانه کشاورز شهرستان خدابنده،ضمن قرائت وظایف و مسئولیت های این کارگروه افزود:همه توان خود را در راستای کمک به اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی بکارخواهیم گرفت تا در آینده این شهرستان را از بحران جدی کمبود آب نجات دهیم.
در ادامه مهندس خدایی،مدیرامورمنابع آب شهرستان خدابنده با اذعان به این موضوع که همه به این باور رسیده ایم که بحران آب وجود دارد و برای اینکه به نسلهای بعد از خود مدیون نشویم باید از آبخوانها محافظت نماییم.
وی افزود:حدود 25 سال است که دشت ها و آبخوانها شروع به افت کرده و از خانه کشاورز شهرستان خدابنده انتظار می رود اطلاع رسانی لازم را در جهت کاهش مصرف آب آب آب به کشاورزان و بهره برداران منطقه انجام دهند.
خدایی درخصوص الزامی بودن نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاههای کشاورزی دارای پروانه بهره برداری تاکید کرد و اظهارکرد:یکی از راهکاری مهم کنترل منابع آب زیرزمینی نصب این کنتورهاست و کشاورزان و بهره برداران باید نسبت به نصب آن اقدام نمایند وگرنه پروانه بهره برداری آنها تمدید نخواهد شد و یکی از برنامه های مهم شرکت آب منطقه ای زنجان سوق دادن آب کشاورزی به سمت صنعت است که با این راهکار می توان امیدی راسخ به توسعه شهرستان خدابنده داشته باشیم.
مدیرامورمنابع آب شهرستان خدابنده در خصوص اضافه برداشت ها و انتقال آب به اراضی غیر آبخور اولیه توسط صاحبان چاههای مجاز دارای پروانه بهره برداری گفت:این امور در مرحله اول به این اشخاص اخطاریه لازم را ارسال می کند و اگر تخلف ادامه یابد باید خسارت آبخوان را پرداخت نماید و در مراحل بعد نسبت به ابطال پروانه آنها اقدام خواهد شد.
خدایی، از مدیریت و کارکنان جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده در خصوص اطلاع رسانی و آگاهی بخشی و طرح تغییر الگوی کشت قدردانی کرد و افزود: تغییر الگوی کشت با توجه به شرایط زمانی و مکانی حاکم در منطقه از راهکارهای مهمی است که می تواند بسیاری از مشکلات مربوط به کسری آب این منطقه را جبران کند.
مهندس طیبی،مدیرجهادکشاورزی شهرستان خدابنده نیز در این جلسه یکی از دغدغه های مهم این شهرستان را توسعه پایدار عنوان کرد و اظهارداشت: درست است که جهاد کشاورزی ضامن توسعه پایدار است چون درصد بالایی از درآمد مردم از این طریق تامین می شود ولی سیاست این اداره این نیست که به هر طریق در جهت توسعه کشاورزی، آب را از بین ببرد.
وی به وجود همکاری تنگاتنگ جهادکشاورزی خدابنده با امورمنابع آب این شهرستان اعلام آمادگی کرد که درخصوص صرفه جویی و مصرف بهینه آب اطلاع رسانی و آگاهی بخشی لازم را به کشاورزان و بهره برداران انجام دهند.