با حضور نمایندگان وزارت علوم آلمان؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای اصفهان ، مهندس غلامحسین حیدرپور در نشست مشترکی که صبح امروز ، هفدهم آذر ماه ، با حضور نمایندگان وزارت علوم آلمان در شرکت آب منطقه ای اصفهان تشکیل شد ، با بیان این که حوضه ی زاینده رود در همه ی بخش ها مصرف کننده دارد ، گفت : مدیریت یکپارچه بهترین روش برای مدیریت منابع آب در حوضه ی زاینده رود است . مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای اصفهان ، افزود : حوضه ی زاینده رود یک حوضه استثنایی است که شاهد داشتن مشترکان آب در حوزه ی شرب و بهداشت ، صنعت ، کشاورزی و محیط زیست است . وی با تأکید بر رقابت میان مصرف کنندگان در تمامی حوزه ها خاطر نشان کرد : ما شاهد افزوده شدن مصرف کنندگان آب شرب و بهداشت ، رقابت بین مصرف کنندگان در بخش آب کشاورزی در بالا و پایین دست حوضه و مشارکت علمی کم کشاورزان در الگوی کشت علی رغم تلاش های سازمان جهاد کشاورزی هستیم .
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به پروژه مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود ، گفت : از سال 2010 همکاری وزرات علوم آلمان و ایران در بحث مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود مطرح شد که با استقبال وزارت نیرو این پروژه در سه فاز تعریف شد . حیدرپور با تأکید بر اتمام فاز اول این پروژه ، تصریح نمود : در فاز اول با توجه به اهداف آشنایی و جمع آوری اطلاعات و توسعه مدیریت یکپارچه انجام شد . وی با اشاره به فاز دوم که توسعه راهبردها ، ابزارها و روش های تولید پایگاه داده برای همه ی ذینفعان است، گفت : پیشنهاد ایجاد سازمانی یکپارچه برای مدیریت حوضه آبریز زاینده رود در این فاز مورد بررسی قرار گرفت که ایده ی تشکیل و اجرایی شدن آن در فاز سوم وجود دارد .
مهندس حیدرپور با تأکید بر شناسایی و راهکارهای کاهش مصرف آب در حوضه در این فاز خاطر نشان کرد: امکان بهینه سازی مصرف آب شرب و بهره برداری از تصفیه خانه ها در این فاز بررسی شد و رسیدن به توسعه پایدار جز اهداف این فاز است . وی با اشاره به همکاری گروه آلمانی و ایرانی در قالبWMT – Water Management Tool - افزود : در نشست دو روز آینده در دانشگاه صنعتی اصفهان این ابزار مدیریتی برای مدیریت منابع آب تشریح خواهد شد .
در ادامه دکتر کریستین الیک - Christine Alecke - از وزارت علوم آلمان با اشاره به این که پروژه مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود یکی از 17 پروژه ای است که وزارت علوم آلمان در کشورهای مختلف در حال انجام آن است، گفت : از لحاظ پیشبرد اهداف و فازهای برنامه ریزی شده پروژه مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود در رتبه ی سوم قرار دارد که بیانگر پیشرفت فازهای آن است . وی با تأکید بر ارزیابی مستمر پروژه در وزارت علوم آلمان خاطر نشان کرد : در برخی از 17 پروژه ی دیگر ما حتی وارد فازهای دوم و سوم نشدیم . دکتر الیک با بیان این که در پروژه ی مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود همه ی ذینفعان دخیل هستند ، گفت : اجرایی شدن نتایج پروژه برای ما بسیار مهم است و همکاری فرا بخشی میان همه اعضا را نیاز دارد .
نشست هم اندیشی پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده رود از هیجدهم آذر ماه و به مدت دو روز در سالن همایش های دانشکده ی منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار خواهد شد .