به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی در این جلسه گفت: جلوگیری از احداث و توسعه باغهای جدید در حاشیه رودخانه قره چای، نظارت و کنترل برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه و برخورد جدی با متخلفین، ترویج کشت نشایی و جلوگیری از کشتهای پر آب بر در حاشیه قره چای از مهمترین مصوبات این جلسه مشترک بود.
مهندس آمره ای افزود: رودخانه قره چای به دلیل اینکه ۵ شهرستان شازند، خنداب، کمیجان، تفرش و ساوه زیر پوشش حوزه آبریز این رودخانه واقع شده اند،حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: رودخانه قره چای از رودخانههای اصلی استان مرکزی بشمار می رود و بیشترین حجم سرمایه گذاریهای صنعتی، جمعیتی و کشاورزی در این حوزه آبریز قرار دارد.
وی اضافه کرد: همه این دلایل نشان میدهد که توجه به مدیریت آب در حوزه قره چای از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی خاطر نشان کرد: با اتفاقی که در رودخانه قره چای با جاری شدن آب در سال 95افتاد به این باور رسیدیم که با همکاری کشاورزان و بهره برداران می توانیم از افت سطح منابع آب های زیرزمینی جلوگیری و با نظارت و مدیریت به موقع و صحیح شاهد جبران خسارت های وارده درسنوات گذشته باشیم.
وی افزود: در نظر داریم با تداوم برگزاری همایش های آموزشی در شهرستانها این مدیریت را فرهنگ سازی نموده تا با مشارکت مردم و با بهره برداری درست ،این نعمت خدادادی برای آیندگان هم حفظ و نگهداری شود.
حاجعلی بیگی فرماندار خنداب در حاشیه این جلسه گفت: در این جلسه مسدود کردن نهرهای انحرافی در دستور کار قرار داده شد تا بتوانیم این شریان اصلی و حیاتی را جاری کنیم و سفرههای آب زیر زمینی را در مسیر رودخانه قره چای تامین کنیم.
رودخانه قره چای به طول ۵۴۰ کیلومتر از شهرستانهای اراک، شازند و خنداب بخشی از استانهای همدان، کمیجان، فراهان تفرش عبور میکند و به سد الغدیر ساوه میرسد.