به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای قزوین، در ابتدای این نشست مهندس ملکی معاونت حفاظت و بهره برداری این شرکت با بیان اینکه آب مایه حیات زندگی بشریت است اظهار داشت: همانطور که همگان مستحضر هستند کشور در حال حرکت به سمت خشکی می باشد و کمبود منابع آب را می توان حس نمود. روز به روز شرایط منابع آبی در حال وخیم تر شدن می باشد و از طرفی مصرف منابع آبی نیز نسبت به 20 سال گذشته به حدود دو برابر افزایش پیدا کرده است که در این شرایط اگر بخواهیم دشت قزوین را برای آیندگان حفظ و حراست نماییم باید بتوانیم با اجرای اقداماتی موثر و تعامل و همکاری با سایر سازمان ها درگیر در این خصوص مصارف آب را تا حد آب قابل برنامه ریزی کاهش دهیم.
مهندس ملکی افزود: سالانه حدود 2 میلیارد و 300 میلیون متر مکعب آب در استان در بخش کشاورزی مصرف می گردد که با توجه به اراضی تحت شرب استان به طور میانگین مصرف آب برای هر هکتار حدود 10،000 متر مکعب می باشد که این میزان بیش از 2 برابر میانگین مصرف آب کشاورزی در کشورهای توسعه یافته و یا حتی کشورهای در حال توسعه می باشد.
در ادامه معاونت حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای قزوین یکی از راهکارهای نجات دشت را آموزش دقیق کشاورزان و اطلاع رسانی عنوان داشت و بیان نمود: علیرغم تمامی هشدارهای داده شده در زمینه کاهش منابع آب استان و اطلاع رسانی های صورت گرفته در خصوص صرفه جویی در میزان مصرف اما همچنان شاهد آبیاری سنتی در اکثر زمینهای کشاورزی استان و توسعه اراضی زیر کشت هستیم که این روند نتیجه ای جز مرگ دشت مهم و استراتژیک قزوین را در بر نخواهد داشت.
مهندس ملکی آموزش و ترویج شیوه های آبیاری نوین و اطلاح الگوی کشت را گامی موثر در کاهش سطح افت سفره های زیر زمینی و افزایش تولید برشمرد و عنوان داشت: شرکت آب منطقه ای قزوین با نصب کنتورهای هوشمند بدنبال کنترل میزان مصرف در بخش های کشاورزی، صنعت و خدمات می باشد تا از اضافه برداشت چاههای مجاز جلوگیری نماید و در همین راستا سازمان جهاد کشاورزی نیز باید با ارائه الگوهای کشت مناسب برای دشت قزوین و حمایت مادی از کشاورزان جهت تغییر سیستم های آبیاری به حفظ و حراست از منابع آبی استان کمک نماید.
در خاتمه این نشست صمیمانه اعضا کانون نخبگان کشاورزی ضمن بیان دیدگاهها و نظرات خود خواستار توسعه آموزش در خصوص نحوه مصرف آب شدند و اعلام آمادگی نمودند تا این آموزش هارا به طور گسترده در سطح استان ترویج و ارائه دهند.