به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای قزوین، در ابتدای این مراسم مهندس ملکی معاون حفاظت و بهره برداری این شرکت با اشاره به کیفیت و سطح بالای اجرای طرح داناب در استان قزوین بیان داشت: معلمان و دانش آموزان می توانند نقش بسزایی در اشاعه فرهنگ مصرف صحیح آب در جامعه را بر عهده داشته باشند.
معاونت حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای قزوین با اشاره به وضعیت منابع آب موجود در جهان که با توجه به شرایط اقلیم کنونی وارد دوره جدیدی در این زمینه شده است اظهار نمود: شرایط اقلیم در کل دنیا بهم ریخته است و دلیل آن گرم شدن کره زمین می باشد که از جمله تأثیرات آن می توان به کاهش سالانه 1 میلیمتر از متوسط بارندگی کل کشور ظرف 50 سال گذشته اشاره نمود که این روند افت بارش ها با سرعت بیشتری در حال افزایش می باشد و در بسیاری از استان ها از جمله استان قزوین تأمین آب مورد نیاز جهت صنعت، خدمات، کشاورزی و شرب را تحت تأثیر قرار داده است.
مهندس ملکی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه با محدودیت منابع آبی و استمرار خشکسالی در کشور، استان قزوین نیز درگیر چالش جدی در حوزه آب شده است عنوان داشت: در حال حاضر سیاست دولت تداوم توسعه و ساخت تأسیسات جدید آبی و سازه هایی همچون سد و شبکه نیست بلکه تلاش بیشتر در راستای ترویج مدیریت مصرف و صرفه جویی در سطح ملی و استانی می باشد.
معاونت حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای قزوین با اشاره به برگزاری طرح داناب در سال تحصیلی 97-96 استان افزود: این طرح که همه ساله با همکاری مشاور و اداره کل آموزش و پرورش در سطح مدارس مقطع متوسطه اول استان برگزار می گردد در سال گذشته بیش از 54 هزار دانش آموز پایه هفتم، هشتم و نهم را تحت پوشش قرار داده است. وی افزود: در قالب این طرح حدود 3000 طرح (رشته های نقاشی 962 اثر، مقاله 520 اثر، روزنامه دیواری 465 اثر، کاردستی 260 اثر، خطاطی 173 اثر، داستان نویسی 85 اثر، وبلاگ نویسی 27 اثر، بروشور 91 اثر، شعر 45 اثر و عکاسی 237 اثر) به دبیر خانه ارسال شده است که شاهد رشد
30 درصدی در ارائه آثار بوده ایم و این نشان از علاقه دانش آموز به بحث آب و باور وجود چالش در این حوزه می باشد.
آقای محمدحسینی معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین ضمن تشکر از زحمات کلیه همکاران شرکت آب منطقه ای قزوین در خصوص اجرای طرح ملی دانش آموزی نجات آب عنوان داشت: کلیه کتب مربوط به تحصیلات متوسطه در تمام شاخه های نظری، فنی حرفه ای و کاردانش موجود در کشور از گذشته تا به حال یک نگاه بسیار علمی با محوریت موضوع آب، محیط زیست و دیگر دغدغه ها و چالش هایی که تعادل سیستم را به هم ریخته، داشته است.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش اضافه نمود: وظیفه معلمان و دبیران در بخش های آموزشی، ترویجی و دیگر نهادها فرهنگ سازی است و بهترین ارگانی که می تواند با اشاعه ی فرهنگ و ایجاد موج در جامعه به فرهنگ سازی عمومی مردم کمک کند آموزش و پرورش می باشد. وی افزود: از جمله دلایل مهمی که از تک تک خانواده ها نماینده ای در آموزش و پرورش کشور می باشد می توان به حضور 14 میلیونی دانش آموزان ، یک میلیون 200 هزار نفری معلمان، انجمن اولیاء و مربیان، تشکل های دانش آموزی، NGO ها و .... اشاره کرد.
در پایان این مراسم 30 اثر از آثار رسیده به دبیرخانه مسابقات طرح داناب به عنوان طرح برتر در رشته های مختلف معرفی و از دانش آموزان خالق اثرها و همچنین از 10 معلم که بیشترین تلاش و زحمت را در راستای ترویج فرهنگ صحیح مصرف آب کشیده بودند با تقدیم لوح و اهداء جوایز ارزنده قدردانی بعمل آمد.