به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای آذربایجان شرقی، معاون قضائی و سرپرست معاونت پیشگیری از جرم دادگستری کل استان در این جلسه با تأکید بر وضعیت بحرانی منابع آب و لزوم انجام فعالیت های متعامل بین دستگاه های اجرایی استان در راستای اجرای طرح صیانت از منابع آب، اهداف این طرح را با چهار رویکرد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و قضائی قابل پیگیری ارزیابی نمود.
محبوب علیلو همچنین با اشاره به اهمیت نقش مردم در صیانت از منابع آب، حضور و مشارکت تشکل های مردم نهاد آبی، زیست محیطی و اجتماعی در این طرح را ضروری توصیف نمود و افزود: بدون همراهی و همگامی مردم از طریق آگاه سازی آنان، توفیقی در این زمینه حاصل نخواهد شد.
وی همچنین پرهیز از موازی کاری با تقسیم کار و تدوین برنامه عملیاتی دقیق فعالیت در کارگروه های این طرح را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: سعی خواهیم کرد در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و قضائی با ظرفیت حداکثری کار را پیش ببریم. رویکرد غالب ما در اجرای طرح صیانت از منابع آب، فرهنگسازی و جلب مشارکت داوطلبانه مردم با درک ملموس از وضعیت بحرانی آب خواهد بود و برخوردهای پلیسی و استفاده از ابزارهای قهرآمیز در برخورد با تخلفات آبی، اگر چه به عنوان آخرین راهکار، با قدرت و قاطعانه انجام خواهد گرفت.
در این جلسه همچنین مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی با ارائه گزارشی، وضعیت استفاده از منابع آب در این استان را بر اساس شاخص های علمی، به شدت بحرانی اعلام نمود و افزود: عامل اصلی این بحران، استفاده بیش از 75 درصدی از پتانسیل آب های زیرزمینی است که در نهایت موجب کاهش کمیت و کیفیت آب و درازمدت موجب نابودی کامل منابع آب زیرزمینی خواهد شد.
مهندس یوسف غفارزاده افزود: سرانه آب قابل دسترس استان آذربایجان شرقی 1250 متر مکعب در سال و معادل 17 درصد میزان جهانی است که خود نشان از شرایط بحرانی آب در این استان دارد.
وی با اشاره به تهدیدهای موجود در خصوص صیانت از منابع آب، راهکارهای پیشنهادی خود نظیر وجود اسناد بالادستی در مدیریت آب، عزم بین دستگاهی برای ایجاد مدیریت همه جانبه، تنوع بخشی و تجهیز و جلب سرمایه های بخش غیردولتی، زیرساخت های تأمین آب و انرژی، زیرساخت های تبادل اطلاعات و اطلاع رسانی نظیر فضای مجازی را ارائه نمود.