به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی؛ مدیر روابط عمومی شرکت گفت:به منظور ایجاد بسترهای فرهنگی و ترویج فرهنگ صرفه جویی در مصرف آب در بین دانش آموزان، امسال90 هزار دانش آموز در سراسر استان مرکزی در 800 مدرسه دوره اول و دوم متوسطه در تمامی شهرها و روستاهای استان مرکزی در قالب طرح دانش آموزی نجات آب "داناب" آموزش داده می شوند.
مهندس بهاری گفت: یکی از اهداف این طرح گسترش سواد آبی با محوریت کتاب انسان و محیط زیست
می باشد که موجب حرکت منسجم و عمیق در رابطه با آموزش های آبی در کشور است و به همین منظور با همکاری وزارت آموزش و پرورش و با بهره گیری از تجارب طرح داناب، مختصات و مسائل آبی کشور در قالب کتاب ( انسان و محیط زیست) با عنوان ( آب ؛ سرچشمه زندگی) تدریس می شود.
وی در ادامه افزود: در این طرح تلاش بر آن است تا با استفاده از اقلام آموزشی، مدرسین و مشاورین رابط طرح و همچنین استفاده از ظرفیت های فرهنگی- هنری، دانش آموزان را با عمده چالش های حوزه آب آشنا کرد و راهکارهای برون رفت از بحران را به آنها آموخت.
مسائل فرهنگی، اطلاع رسانی و آموزش مقدم بر کارهای سازه ای و فیزیکی است. احساس مسئولیت بیشتر مدیران و کارشناسان موجب تشویق و اجرای فرهنگ صرفه جویی در خانه، خانواده و جامعه می شود که با اجرای این طرح ارزش و جایگاه منابع آبی، تمامی تاسیسات آبی در چرخه تولید آب در جایگاه واقعی خود قرار گرفته و باعث می شود که ما تاسیسات جدید آبی را مدیریت و بهبود بخشیم. وقتی از مدیریت مصرف سخن به میان می آید، بایستی بدانیم که مدیریت مصرف مقوله ای است که ابعاد سازه ای، غیر سازه ای، رفتاری و اجتماعی در آن دخیل هستند و فرهنگ در آن نقش اصولی دارد. در گذشته در خانوارهای ایرانی مصارف در همه زمینه های خوراکی، پوشاکی و غیره قابل کنترل بود ولی امروزه فرهنگ مصرف گرایی در حال ترویج در خانوار است.
وی افزود: برنامه های تبلیغی رادیو و تلویزیون نیز در زمینه مصرف می باشد. این تبلیغات در کشور ما نیز روی نسل جدید که دارای آگاهی بیشتری است تاثیر گذارتر است. طرح داناب که توسط شرکت آب منطقه ایمرکزی اجرا می شود می کوشد که دانش آموزان را بتواند در موضوع آب به خوبی آموزش دهد و آگاه سازد تا مصرف بهینه آب به صورت یک فرهنگ کارآمد در آینده تثبیت گردد.
وی در پایان برگزاری پیش آزمون، پس آزمون و ارزشیابی نهایی را از دیگر اقدامات در جهت تعیین دقیق میزان اثرگذاری این طرح عنوان کرد.
لازم به ذکر است که در سال گذشته طرح داناب با هدف تقویت یادگیری، کاربردی کردن آموزش، شناسایی استعداد و علاقههای دانش آموزان و آشنایی آنها با آینده تحصیلی و شغلی دانش آموزان انجام شد که این جشنواره با محورهای دست سازه ها، فعالیت های آزمایشگاهی (برای پایه هفتم)، زبان انگلیسی(برای پایه هشتم)، زبان و ادبیات فارسی و بازارچه های دانش آموزی در استان مرکزی انجام شد که با انجام مراحل داوری، 267 نفر دانش آموز در دوره متوسطه اول به مرحله استانی این جشنواره راه یافتند. و در مرحله پایانی این جشنواره که با حضور منتخبین سراسر کشور در مشهد مقدس برگزار شد، دانش آموزان استان مرکزی در محورهای پژوهش علمی ، دست سازه ها، زبان و ادبیات فارسی، زبان انگلیسی و مسابقات آزمایشگاهی به 9 رتبه برتر کشوری دست یافتند.