مهندس زرآبادی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به چالش های بخش آب استان افزود: روند اجرایی احداث تصفیه خانه انتقال آب شرب از سد طالقان به شهرها و روستاهای استان قزوین مناسب بوده اما در خصوص خط انتقال جای نگرانی وجود دارد که با اتمام مراحل اجرایی تصفیه خانه نتوان آب شرب را در اختیار مردم استان قرار داد و لذا لازم است مجموعه مدیریت شرکت آب منطقه ای قزوین با جدیت بیشتر این موضوع را پیگیری نماید.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی از تخصیص 25 میلیون متر مکعب آب از رودخانه شاهرود و انتقال آب از ارتفاعات 2000 و 3000 به عنوان دیگر مطالبات مجمع نمایندگان استان از شرکت آب منطقه ای قزوین نام برد و ابراز امیدورای کرد: با مدیریت توانمند شرکت و همکاری نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی هر چه سریعتر این موضوعات پیگیری و نتیجه مطلوب حاصل گردد.
مهندس زرآبادی با اشاره به نقش به روز رسانی الگوهای سنتی آب در ساماندهی این مایه حیاتی و خروج از بحران کم آبی در استان اظهار کرد: متاسفانه استفاده از روش های سنتی آبیاری توسط کشاورزان و نیز عدم اجرای صحیح و درست آبیاری قطره ای در چند سال اخیر باعث افزایش مساحت زیر کشت شده که باید آموزش های لازم برای پیشگیری از این فرهنگ های نادرست توسط شرکت آب منطقه ای قزوین و سازمان جهاد کشاورزی صورت پذیرد.
در ادامه مهندس پویا مدیر عامل شرکت آب منطقه ای قزوین در جلسه خبری با اصحاب رسانه استان اظهار داشت: آب پایه و اساس توسعه کشور بوده به گونه ای که اگر آب وجود داشته باشد، می توان با برنامه ریزی صحیح و مطلوب برای توسعه حوزه های مختلف کشاورزی، صنعت و خدمات گام برداشت.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای قزوین با اشاره به پیشرفت قابل توجه در انتقال آب سد طالقان به استان قزوین اظهار داشت: طرح آبرسانی 60 میلیون متر مکعبی از سد طالقان به استان قزوین یکی از بزرگترین طرح های استان می باشد که با اجرای این طرح 14 شهر و 194 روستای استان از آب شرب با کیفیت و استاندارد برخوردار خواهند شد و این شرکت در خصوص جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی برای این پروژه در حال پیگیری می باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود ضمن بیان اقدامات صورت گرفته توسط همکاران این شرکت در راستای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی عنوان نمود: با توجه به اقدامات صورت گرفته از مهرماه سال 93 تاکنون شاهد کاهش افت سطح آب زیرزمینی در استان از 168 سانتی متر به 90 سانتی متر بوده ایم که این موضوع خود نشان دهنده تاثیر اقدامات صورت گرفته در قالب طرح احیاء و تعادل بخشی می باشد.
مهندس پویا عنوان داشت: از ابتدای سال آبی 93 تاکنون 2968 حلقه چاه در استان یا مسدود گردیده و یا از اضافه برداشت آن جلوگیری بعمل آمده که این موضوع سبب حفظ و حراست 388 میلیون متر مکعب آب در سفره های زیر زمینی شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای قزوین تصریح کرد: 90 درصد از آب استحصالی از منابع زیر زمینی در بخش کشاورزی مصرف می شود که می توان با تغییر الگوی کشت از سنتی به صنعتی و کشت محصولات گلخانه ای این میزان مصرف را تا حد زیادی کاهش داد. وی افزود: انتقال آب از الموت رود و ارتفاعات 2000 و 3000 جهت تأمین آب شرب و صنعت مطرح بوده است که باید به عنوان یک دغدغه جدی و مهم مورد پیگیری بیشتر قرار گیرد.