در این فرصت آخرین دستاوردها، فنون و روش های سازگاری با خشکسالی به همراه تجربیات و مطالعات موردی موفق در زمینه مدیریت منابع آب در مناطق خشک و نیمه خشک و ارتباط شهر و آب مورد بررسی و تبادل نظر قرار خواهد گرفت. پیش بینی می شود نمایندگان بیش از 15 کشور خارجی در این رویداد شرکت نمایند.
یکی از رویکردهای موثر در جهت سازگاری با کم آبی که توسط انجمن بین المللی آب (IWA) مورد پذیرش قرار گرفته، توسعه ارتباط شهرها با حوضه های آبریز است. هدف این ایده جدید فعال نمودن و تاثیرگذار بودن تاسیسات، شهرها و صنایع وابسته به عنوان خدمتگذارانی برای سازمان های مربوط به حوضه آبریز و آبخیز و همچنین دیگر ذی مدخلان آبی است. ایده ارتباط شهرها با حوضه های آبریز فراخوانی برای اقدام در جهت حمایت از اصول شهرهای هوشمند آبی است که با هدف یکپارچگی در برنامه ریزیها و کمک به مدیران شهری در جهت حصول اطمینان از دسترسی شهروندان به آب سالم و سامانه جمع آوری و تخلیه بهداشتی فاضلاب میباشد.
این ایده برای توانمند سازی ارتباط شهرها با حوضه های آبریز در مواردی مانند ایمن سازی منابع آب، حفاظت از کیفیت آب و آمادگی برای شرایط بحرانی، نقشه راه مناسبی را ارائه می نماید. ارتباط شهرها با حوضه های آبریز چارچوب کلی بنیادین را برای ذی مدخلان شهری به تصویر می کشاند، ذی مدخلان شهری نقشی حیاتی برای حفاظت از منابع آب شیرین که به آن وابسته هستند، ایفا مینمایند. قطع فرآیند آبرسانی به شهرها میتواند تاثیرات به سزایی از نظر اقتصادی، محیطزیستی و سلامت داشته باشد. این ایده اگر به صورت موثر و جدی مدیریت شود، میتواند مسیر سازگاری با کم آبی را تسهیل و تاثیرات منفی آن را هوشمندانه تعدیل بخشد.
در همین راستا، مرکز مدیریت آب شهری- تهران (تحت پوشش یونسکو) اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی بین المللی به نام "سازگاری با کم آبی و ارتباط شهرها با حوضه های آبریز" مینماید.
شبکه [1] G-WADI (Global Network on Water and Development Information for Arid-Lands) یکی از برنامه های تحت پوشش یونسکو با هدف توسعه شبکه جهانی جمعآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات آب و توسعه برای مناطق خشک و نیمهخشک است. در این برنامه، چندین پایلوت آزمایشی برای مطالعه دقیقتر انتخاب شده اند که یافته ها و نتایج را به بهترین وجه ممکن به اشتراک میگذارند. از ایران علاوه بر کشف رود، طالقان نیز به عنوان حوضه های پایلوت G-WADI معرفی شده است. برنامه ابتکار بین المللی خشکسالی IDIدر نوزدهمین اجلاس شورای بین الدول برنامه بین المللی آبشناسی یونسکو که در ژوئیه سال 2010 میلادی در پاریس فرانسه برگزار گردید به تصویب رسید. پس از ابلاغ رسمی برنامه مذکور مرکز منطقه ای مدیریت آب شهری – تهران تحت پوشش یونسکو از طرف وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران به عنوان دبیرخانه این برنامه انتخاب شد. هدف این برنامه ایجاد پایگاهی برای به اشتراک گذاری و توزیع و تبادل دانش و اطلاعات مرتبط به موضوع خشکسالی بین نهادهای بین المللی فعال در این زمینه میباشد.
اهداف کارگاه:
هدف اصلی این رویداد آموزشی تبادل اطلاعات به روز در زمینه راهکارهای جدید سازگاری با کم آبی، همسو با ایده ارتباط شهرها با حوضه های آبریز میباشد، که منجر به مدیریت هوشمند آب در شهرها خواهد شد.
محورهای کارگاه: