معاون دادستان مشهد در امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، محمد بخشی محبی در حاشیه بازدید کشف رود با اشاره به اینکه روزانه حدود 1500متر از کشفرود بازگشایی می شود، عنوان کرد: شاید در باورهای دولت این اقدام قابل تحسین (بازگشایی روزانه 1500 متر از کشف رود) پذیرفته نمیشد که برای این کار اعتباری در نظر گرفته شود، اما زمانی که قانون در انجام کار ورود پیدا کرد همدلی و همافزایی میان دستگاهها شکل گرفت که امیدواریم تخصیص اعتبارات داده شود تا کار انجام شود.
وی افزود: یکی از راهکارهای حل مشکلات کشف رود استفاده از ظرفیتهای قانونی بخش خصوصی است.
بخشی محبی افزود: از تصفیهخانه پرکندآباد تا بلوار شاهنامه آبی در کشف رود جاری نیست، از این جهت با برنامه ریزی و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و همکاری میراث فرهنگی و گردشگری میتوان از این فضا به جهت تفرجگاههای تفریحی استفاده شود.
وی در خصوص خاک و نخالهها در حاشیه کشفرود، عنوان کرد: بعضا تخلیه خاک و نخاله اخیرا در این مسیر صورت گرفته و حتی شاهد برداشت غیرمجاز شن و ماسه از بستر رودخانه هستیم که نوعی تغییر کاربری و سرقت محسوب میشود؛ تمام این اعمال جرم به حساب می آید و برخورد قانونی خواهد داشت. از این جهت براساس مجوزی که در اختیار سازمان پسماند قرار گرفته مبنی بر اینکه هر خودرویی(شهری و خدمات شهری) در محدوده کشفرود، اقدام به تخلیه خاک و نخاله کند خودرو به مدت 10 هفته توقیف و بر اساس قانون برخوردهای لازم صورت میگیرد.
معاون دادستان مشهد در امور اجتماعی و پیشگیری از جرم، از حل شدن اختلافات 2 ساله ای که در خصوص زیر آب رفتن روستای ارداک به جهت ساخت سد و آزاد سازی رودخانه منتهی به سد ارداک وجود داشت خبر داد.
بخشی محبی در خصوص آزاد سازیهای اراضی سد کارده گفت: آزاد سازی با نظر شورای تامین به جهت برداشت محصولات کشاورزان فعلا منتفی گردید. لذا ما قبول داریم که مصوبات شورای تامین برای همه مردم لازم الاجرا بوده و به آن عمل خواهیم کرد.
وی افزود: اما بایستی مصوبات شورای تامین به سمت اجرای قانون که دستورات قضایی در آن مشهود است پیش رود.
معاون دادستان مشهد در امور اجتماعی عنوان کرد: اگر کشفرود به شورای تامین ارجاع داده میشد به جرأت میتوان گفت که اقدامات امروزه انجام نمیشد اما در حال حاضر رعایت مباحث اجتماعی به خوبی انجام شده است؛ از این جهت از فرماندار محترم درخواست داریم که بسیاری از موضوعات به شورای تامین ارجاع داده نشود.
بخشی محبی با اشاره به تصرفات زیاد در سد کارده افزود: در مسیر رودخانه موتور تلمبههای آبی مشاهده میشود که آب را به سمت باغ و ویلاها هدایت میکنند در نتیجه آب به سد کارده نمیرسد و این سد تبدیل به محلی برای پرورش ماهی شده است؛ شاید از لحاظ تخصصی ایرادی وارد نباشد اما میتوان گفت به دلیل وجود فاضلاب در سد کارده آب سد برای شرب مشهد قابل استفاده نمی باشد.
وی ادامه داد: باید در نظر داشت که شاید شرکت آب و فاضلاب روستایی در کارده نقش خود را به خوبی ایفا نکرده است به طوری که براساس مشاهدات، خروجی فاضلاب روستاها مستقیما وارد سد کارده میشود این امر ایراد اساسی بوده و بایستی رفع گردد.
معاون دادستان مشهد در امور اجتماعی خاطرنشان کرد: در سد ارداک هم مشابه سد کارده ورود فاضلاب داریم که به گفته شرکت آب و فاضلاب روستایی اعتبارات برای اجرای طرحهای جمعآوری فاضلاب کم است و از طرفی بعد ورود فاضلاب به سد توسط تصفیهخانهها، تصفیه میشود اما این مراحل هزینه اضافی درپی دارد؛ درحالی که میتوانستند پیشبینی این شرایط را داشته باشند.
بخشی محبی در خصوص کال سیاسک عنوان کرد: با وجود اینکه طول مسیر کال 4 کیلومتر است و عملیات بازگشایی در حال انجام است؛ اما سه روستا درگیر این کال هستند که در آینده نزدیک به جرأت میتوان گفت با وجود تشکیل حوضچههای فاضلاب در بستر این کال چاههای آب در مجاورت دو روستای کال سیاسک با مشکل مواجه خواهد شد و همچنین در مجاورت کال سیاسک عامل بیماری سالک مطرح شده است که با پیگریهای لازم شبکه بهداشت مشکلی دیده نشد.
وی با اشاره به برداشتهای غیرمجاز در انتهای کشف رود، عنوان کرد: کیفیت آب تصفیهخانه اولنگ به دلیل تخلیه فاضلاب شهری مطلوب نیست، اما متاسفانه موتور تلمبهها این آب را برای کشاورزی استفاده میکنند.
معاون دادستان مشهد در امور اجتماعی ادامه داد: با وجود اینکه رودخانه کشفرود از سوی اداره محیط زیست استان حفاظت شده تلقی شده است در این حال سوال بنده این است چرا شاهد اتفاقهای بسیاری در این رودخانه هستیم. اگر کشف رود محفاظت شده است بایستی مانع برداشت آب از این رودخانه شد.
بخشی محبی با اشاره به ماده 16 قانون حفاظت از محیط زیست، تاکید کرد: هرکجا که رودخانه، تالاب چهارگانه، مسیل و ... در حوزه حفاظت محیط زیست قرار گیرد باید بسیاری از ضوابط و شرایط در خصوص آن رعایت شود.