سومین جلسه شورای حفاظت منابع آب شهرستان یزد به ریاست سرپرست فرمانداری و با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان یزد و سایر اعضای این شورا برگزار شد.
محمد مهدی جوادیان زاده با بیان این مطلب که اجرای طرح خاموشی چاه های کشاورزی مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است افزود: اجرای این طرح اثرات مطلوبی داشته است از جمله موجب کاهش افت سطح سفره های آب زیرزمینی و در بعضی مناطق منجر به بهبود کیفیت آب و آبدار شدن قنوات شده است و امیدواریم در سالجاری طبق مصوبه شورای حفاظت منابع آب استان چاه های کشاورزی همه دشتهای استان طی دومرحله و جمعاً به مدت 60 روز خاموش شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد ادامه داد : در اجرای طرح خاموشی چاه های کشاورزی، عدالت رعایت شده و هیچ چاهی مستثنی نیست و چاه های کشاورزی دارای گلخانه هم شامل این طرح می شوند وبه گونه ای برنامه ریزی و هماهنگی های لازم انجام می شود تا به کسی ضرر و زیان وارد نشود و این طرح همچون سال های گذشته به نحو احسن اجرائی شود.
وی با تشریح وضعیت منابع آبی استان اظهار داشت : وضعیت تأمین آب استان شرایط مناسبی ندارد و ما باید منابع آب داخلی ،چاه های یزد گرد و چرخاب که عمده چاه های تأمین کننده آب شرب مردم هستند را به هرقیمت حفظ نمائیم و تعرضات صورت گرفته بر روی خط اول انتقال آب به یزد این مسئله را بیش از پیش مورد اهمیت قرار می دهد .
محمد مهدی جوادیان زاه افزود: فاصله خدمت تا خیانت به اندازه یک تار مو است و به بهانه خدمت نباید منابع آب شرب را دستخوش تاراج افراد سودجو و منفعت طلب قرا ر دهیم و ما با حمایت و همکاری دستگاه قضائی و نیروی انتظامی با متخلفین قاطعانه برخورد می کنیم.
در ادامه رئیس اداره منابع آب حوزه مرکزی شرکت آب منطقه ای یزد ضمن بررسی مصوبات جلسه قبل از وجود 569 حلقه چاه مجاز فعال در شهرستان یزد خبرداد و با اشاره به وضعیت آبخوان یزد- اردکان در سال آبی اخیر ابراز داشت : افت سطح آب در سال آبی گذشته تا پایان مرداد ماه سالجاری 53 سانتیمتر و میزان کسری مخزن دشت یزد - اردکان حدود 95 میلیون متر مکعب می باشد.
وی اجرای طرح سپاس آب،طرح داناب،خاموشی چاههای کشاورزی،جداسازی آب شرب از فضای سبز، مدیریت بحران کم آبی در بخش شرب و اقدامات حفاظتی را از جمله اقدامات شاخص انجام شده در خصوص حفاظت از منابع آب و فرهنگ سازی جهت مدیریت مصرف آب برشمرد. باقری با اشاره به طرح خاموشی سال جاری افزود: برنامه ریزی های لازم جهت اجرای طرح خاموشی چاههای کشاورزی در سطح شهرستان یزد انجام گردیده و این طرح در سطح همه چاه های کشاورزی اجرایی می گردد.
باقری در پایان سخنانش در مورد اقدامات حفاظتی انجام شده گفت : 213 مورد اقدام حفاظتی انجام شده است که شامل شناسائی 107 حلقه چاه غیرمجاز ، پر و مسلوب المنفعه نمودن 27 حلقه چاه،طمس و پلمپ 43 حلقه چاه ، توقیف 35 مورد ادوات حفاری و جمع آوری تجهیزات غیر مجاز می باشدکه از این اقدامات صورت گرفته حدود6 میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی شده است .
همچنین در این جلسه سرپرست فرمانداری یزد اظهارداشت: لازم است تمام اختیارات و امکانات را در حفظ منابع آب ،مدیریت مصرف ،نهادینه کردن و اعتلای فرهنگ صرفه جویی در سطح شهرستان به کار گیریم.
عباس حیدری ضمن تقدیر از خدمات شایان توجه شرکت آب منطقه ای یزد در برنامه ریزی و اجرای طرحهای مناسب در مدیریت مصرف آب و همچنین ارتقای فرهنگ صرفه جویی آب، اظهار داشت: لازم است بعد تبلیغاتی این اقدامات اثربخش و مثبت شرکت آب منطقه ای استان را قوت بخشیم و البته بسیاری از این اقدامات می توانند بصورت ملی اجرایی شده و الگوی سایر استانها و شهرستانها قرار گیرد.
وی در ادامه این مطلب افزود: در زمینه تبلیغات این اقدامات انتظار می رود با محوریت شورای اطلاع رسانی استان از طریق صدا و سیما ، روابط عمومی دستگاه های اجرایی، دهیاری ها ، بخشداری ها، شهرداری ها و تمام متولیان امر فرهنگ سازی ، به سهم خود و بصورت یکپارچه برنامه ریزی های هدفمند و اثربخش داشته واز فضای مجازی و رسانه های مکتوب و ملی برای این مهم بهره برداری شود.
رییس شورای حفاظت منابع آب شهرستان یزد بیان کرد: در سطح استان و شهرستان یزد آب و منابع آبی با مشکلات متعددی از جمله بحث انتقال آب مواجه هستیم که همه اینها اهمیت و جایگاه شورای حفاظت منابع آب شهرستان را دوچندان می کنند.در این برهه زمانی و شرایط بحرانی ذخایر آبی ، اگر هر دستگاه و اداره ای وظایف خود در این زمینه را به درستی انجام دهد خواهیم توانست بهترین بهره وری را از آب اندکی که در اختیارمان هست داشته و منابع آبی خود را حفظ و مدیریت کنیم و در این راستا وظیفه ما این است در هر جایگاه و دستگاهی هستیم، تمام اختیارات و امکانات را در حفظ منابع آب و همچنین مدیریت مصرف ونهادینه کردن و اعتلای فرهنگ صرفه جویی در سطح شهرستان به کار گیریم.
در پایان پس از ارائه گزارش اقدامات و پیشنهادات تمام اعضا، تصمیمات لازم برای مدیریت مصرف بهینه آب و حفظ منابع آبی ارائه و به تصویب رسید.