به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مدیر روابط عمومی و دبیر کمیته اطلاع رسانی طرح احیاء و تعادل بخشی شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت: مرحله کشوری مسابقات جشنواره نوجوان خوارزمی با حضور 320 نفر از دانش آموزان دوره متوسطه اول از سراسر کشور در شش محور برگزار شد .
مهندس بهاری گفت: این جشنواره در راستای فرهنگ سازی مصرف بهینه آب و سازگاری با کم آبی، طرح ملی دانش آموزی نجات آب که به اختصار از آن با عنوان داناب یاد میشود به عنوان یک طرح ملی در کشور اجرا
می شود. این طرح دانش آموزان را هدف قرار داده است ،تا مسائل و چالشهای اصلی حوزه آب اعم از مسائل ارزشی پیرامون آب، مسائل کمی، مسائل کیفی، بحث آب مجازی، ارزش ذاتی و اقتصادی آب و ... در روندی نظام مند به این قشر آموزش داده شود و دانش آموزان را نسبت به موضوع آب آگاه سازد تا مصرف بهینه آب به صورت یک فرهنگ کارآمد در آینده تثبیت گردد.
وی افزود: مسائل فرهنگی، اطلاع رسانی و آموزش مقدم بر کارهای سازه ای و فیزیکی است. احساس مسئولیت بیشتر مدیران، کارشناسان و مردم موجب تشویق و اجرای فرهنگ صرفه جویی در خانه، خانواده و جامعه
می شود. طرح داناب بخشی از یک طرح جامع است در این جشنواره هردانش آموز یک ناجی آب است که مسئولیت سنگینی را در حفظ منابع آب برعهده دارد.
دبیر کمیته اطلاع رسانی طرح احیاء و تعادل بخشی شرکت از چهارمین دوره جشنواره نوجوان خوارزمی با هدف تقویت یادگیری، کاربردی کردن آموزش، شناسایی استعداد و علاقههای دانش آموزان و آشنایی آنها با آینده تحصیلی و شغلی دانش آموزان خبر داد و گفت: این جشنواره با محورهای دست سازه ها، فعالیت های آزمایشگاهی (برای پایه هفتم)، زبان انگلیسی(برای پایه هشتم)، زبان و ادبیات فارسی و بازارچه های دانش آموزی در استان مرکزی انجام شده است.
مهندس بهاری افزود: جشنواره نوجوان خوارزمی با هدف ارتقای دانش، مهارت و نگرش دانش آموزان در زمینه پژوهش و شیوه کشف و حل خلاقانه مسائل، کیفیت بخشی به فرآیند یاددهی و یادگیری، توجه به دستاوردهای علمی و عملی دانش آموزان برای ورود به میدان رقابت های علمی و کاربردی کردن دانش در چهارمین سال پیاپی در استان مرکزی همزمان با سراسر کشور برگزار شد.
وی با اشاره به نقش موثر این جشنواره در فرصت آفرینی برای رشد و شکوفایی استعدادها و
خلاقیت های دانش آموزان گفت: در این جشنواره در مرحله آموزشگاهی 129 هزار و 951 نفر – رشته در محورهای پژوهش، مسابقات آزمایشگاهی، دست سازه های کلیه دروس، زبان و ادبیات فارسی، بازارچه درس کار و فناوری و زبان انگلیسی در استان مرکزی با یکدیگر به رقابت پرداختند.
بهاری افزود: با انجام مراحل داوری، 267 نفر دانش آموز در دوره متوسطه اول به مرحله استانی این جشنواره راه یافتند. و در مرحله پایانی این جشنواره که با حضور منتخبین سراسر در مشهد مقدس برگزار شد، دانش آموزان استان مرکزی در محورهای پژوهش علمی ، دست سازه ها، زبان و ادبیات فارسی، زبان انگلیسی و مسابقات آزمایشگاهی به 9 رتبه برتر کشوری دست یافتند.
مهندس بهاری هدف از اجرای این طرح را تربیت نسلی آگاه و دغدغه مند به مسائل آب کشور دانست و ادامه داد: مخاطبین این طرح در استان مرکزی 60000 دانش آموز،3000 معلم و 500 مدرسه است و می کوشد تا دانش آموزان را نسبت به موضوع آب آگاه سازد تا مصرف بهینه آب به صورت یک فرهنگ کارآمد در آینده تثبیت گردد.
وی در پایان یادآور شد که جشنوراه خوارزمی یکی از جشنواره های علمی کشور است که توسط سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار می شود.
این جشنواره از سال ۱۳۶۶ بصورت بینالمللی آغاز به کار کرد سپس در سال ۱۳۶۸ با هدف جلب مشارکت دانش آموزان، بخش دانشآموزی نیز به آن اضافه شد که پس از آن با ۱۰ سال فعالیت در حوزه بینالمللی اولین دوره این جشنواره در قالب جشنواره جوان خوارزمی در سطح ملی با مشارکت وزرات آموزش و پرورش آغاز شد.
منتخبین مرحله کشوری استان مرکزی در چهارمین جشنواره نوجوان خوارزمی بدین شرح می باشند: