استاندار خراسان جنوبی؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی،"محمد مهدی مروج الشریعه " در شانزدهمین جلسه شورای حفاظت منابع آب و ششمین کارگروه سازگاری با کم آب آبی ، اظهار داشت: برنامه های سازگاری با کم آبی با تاخیر 20 ساله شروع شده است که این امر موجب بوجود آمدن یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب کسری مخزن آب در سه استان شرقی کشور شده است.
وی افزود: برای جبران این روند بایستی برنامه کامل و جامعی ارائه شود و مطابق آن برای حفاظت از منابع موجود پیش رفت.
استاندار خراسان جنوبی، تغییر الگوی کشت در کشاورزی را امری زمان بر دانست و گفت: با فرهنگ سازی در این زمینه و بهینه سازی مصرف آب ، می توان بخش زیادی از مشکلات را در این بخش پشت سر گذاشت بطوری که تنها با 5 درصد صرفه جویی در بخش کشاورزی، نیاز آبی در بخش شرب تامین خواهد شد.
مروج الشریعه،حفظ اشتغال در بخش کشاورزی جهت نگهداشت جمعیت را ضروری دانست و گفت: برای پایداری وبهبود وضعیت موجود استفاده از روش های نوین آبیاری و نیز اولویت دادن به کشت های استراتژیک ، می بایست مورد توجه قرار بگیرد.
وی در پایان، برای اجرای هرچه بهتر برنامه های سازگاری با کم آبی،خواستار همکاری هرچه بیشتر نظام صنفی کشاورزی با جهاد کشاورزی استان جهت آموزش و توجیه کشاورزان در این زمینه شد.
در ادامه مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان نیز ضمن اشاره به مصوبات جلسه قبل به اقدامات انجام شده در این خصوص پرداخت.
"حسین امامی" با بیان اینکه برنامه سازگاری با کم آبی تدوین شده و قابل ارائه می باشد، خاطر نشان کرد: تعداد 62 حلقه چاه غیر مجاز از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ماه مسدود شده است و امیدواریم با ادامه این روند،بخش زیادی از چاه های فاقد پروانه در استان تا پایان سال تعیین تکلیف شوند.
وی ادامه داد: از تعداد 1992 حلقه چاه برقی در استان ،تعداد 1679 حلقه مجهز به کنتور هوشمند آب و برق شده است.
امامی فزود: در بخش صنعت از تعداد 481 حلقه چاه، تعداد 74 حلقه و در بخش شرب از تعداد 387 حلقه چاه تعداد 157 حلقه چاه که 41 چاه روستایی و 110 چاه در مناطق شهری است، مجهز به کنتور هوشمند شده اند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای، گفت: توجه به اشتغال در بخش کشاورزی مهم و حیاتی است اما با ادامه این روند برداشت از منابع آبی، شاهد افت بیشتر آب در دشت های استان خواهیم بود که این امر هزینه های سنگینی همچون کف شکنی و یا تغییر محل چاه را به کشاورزان تحمیل می کند.
وی با بیان اینکه برخی از چاه های کم بازده را به سمت صنعت برده ایم ، گفت: بهتر است کشاورزان قبل از دریافت شارژ کنتور هوشمند ،نوع محصول و سطح زیر کشت خود را مشخص کنند تا در طول دوره استفاده از آب ،با مشکل مواجه نشوند.
در ادامه مدیرکل جهاد کشاورزی و همچنین مدیر کل دفتر فنی، امور عمرانی استانداری، گزارشی از برنامه های تدوین شده در راستای سازگاری با کم آبی در بخش کشاورزی و نیز اقدامات شهرداری های سطح استان در خصوص راهکارهای صرفه جویی در مصرف آب در فضای سبز شهری، ارائه دادند.