سه‌شنبه, 6 آذر 1403
مشروح خبر :: سد تنگ ارم هدیه ای ارزشمند به مردم شریف بخش ارم دشتستان

سد تنگ ارم هدیه ای ارزشمند به مردم شریف بخش ارم دشتستان

اگرچه محدوده مطالعاتی دهرود-تنگ ارم به عنوان یکی از مناطق ممنوعه بحرانی استان بوشهر قلمداد می شود، اما با تکمیل برنامه های سازه ای در کنار اقدامات حفاظتی، می توان به نجات این منطقه امیدوار بود.

به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر، مهندس علی کردوانی اظهار داشت: محدوده مطالعاتی دهرود تنگ ارم یکی از 16 محدوده مطالعاتی استان بوشهر می باشد که به دلیل برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی، دچار افت شدید سطح آب گردیده است.

وی افزود: این اضافه برداشت به نحوی است که تا کنون در این دشت حدود 16 متر افت سطح ایستابی ثبت شده است و از طرفی سالانه به طور میانگین، حدود 1.5 متر سطح آب پایین می رود

رییس گروه مطالعات آب های زیرزمینی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر تصریح کرد: در صورت ادامه روند برداشت از منابع آب زیرزمینی، ته مانده آبخوان جای خود را به گل و لای خواهد داد و به خشکی بدل خواهد شد.

وی اظهار داشت: این محدوده از نظر کمی و کیفی جزو مناطق ممنوعه بحرانی می باشد و خط قرمز آن برداشت بی رویه و فراتر از مجوزهای صادره می باشد.

مهندس علی کردوانی با اشاره به تلاش جهت احیاء آبخوان دهرود – تنگ ارم افزود: آغاز بهره برداری از سد تنگ ارم، نقطه عطفی را در تاریخ پر فراز و نشیب این آبخوان رقم خواهد زد.

وی ادامه داد: کمک به احیاء آبخوان، کنترل سیلاب های فصلی و تامین اضطراری آب شرب منطقه از جمله مزایای سد مذکور می باشد.

کردوانی خاطرنشان کرد: سد تنگ ارم دارای حجم مخزن حدود 4 میلیون مترمکعب می باشد و علاوه بر مزایای مذکور، جان تازه ای به سفره آب زیرزمینی منطقه خواهد داد.

وی افزود: بر اثر برداشت بی رویه، این آبخوان سالانه متحمل حدود 4 میلیون مترمکعب کسری مخزن می گردد و این رقم معادل حجم مخزن سد تنگ ارم می باشد.

رییس گروه مطالعات آبهای زیرزمینی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر  اظهار داشت: آبخوان دهرود - تنگ ارم دارای مساحتی حدود 63.5 کیلومتر مربع و با متوسط بارندگی سالانه حدود 333 میلیمتر در شهرستان دشتستان واقع شده که برداشت آب های زیرزمینی از این آبخوان از طریق چاههای حفر شده در منطقه که حداکثر عمق چاه به 130 متر نیز رسیده است، صورت می گیرد

وی اضافه کرد: بهره برداری از سد تنگ ارم در شهریور ماه 1397 نقطه آغازی در جهت بهره برداری از 5 سد بزرگ و 12 سد کوچک در سایر نقاط استان خواهد بود که در مراحل مختلف مطالعه یا ساخت هستند و بی شک مرحمی بر چهره زخمی آب در آن مناطق  خواهد بود.

کردوانی ابراز امیداوری کرد: با کاهش بهره برداری و  پر و مسلوب المنفعه کردن چاههای غیر مجاز و همچنین مدیریت کشت منطقه با کمک" الگوی سازگاری با کم آبی" در جهت رفع  کسری مخزن آبخوان ها، می توان کشاورزی منطقه را نجات داد.

کد خبر: 30461
  تاریخ خبر : 1397/06/24
 روابط
 355