رئیس گروه بهره برداری آبهای غیر متعارف و پساب شرکت مدیریتی منابع آب ایران خبر داد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای اصفهان ، اصغرجهانی بهنمیری امروز در "نشست هم اندیشی پساب، فرصت ها و چالش ها" اظهار داشت: پساب را به عنوان یک کالای جدید نگاه نمی کنیم و نخواهیم کرد ، بلکه این منبع قبلاً در چرخه و بیلان منابع آب نظیر تغذیه آبخوان نقش داشته است .
رئیس گروه بهره برداری آبهای غیر متعارف و پساب شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: مأموریت ما در مدیریت پساب ها ارتقای بهره وری آب با مدیریت صحیح عرضه و تقاضای منابع آب از قبیل جابجایی تخصیص های فصلی برخی از صنایع و کشاورزی از آب خام به پساب و در قبال آن آزاد سازی منابع آب جهت جبران کمبودهای آب شرب و تقویت آبخوان ها است .
جهانی بهنمیری ادامه داد : امروز با کمبود شدید آب شرب در استان های کویر مرکزی مواجهیم که چالش های بسیاری را ایجاد کرده است .
وی افزود : به منظور تامین آب شرب و آب صنایع به جای اینکه اقدام به تامین آب از دوردست ها و دریا کنیم بهتر است با مدیریت منابع آب محلی نظیر پساب ها نظیر اجرای طرح های جایگزینی پساب با منابع آب با کیفیت در اختیار بخش های مختلف مصرف کننده ، اقدام مؤثری صورت پذیرد.
رئیس گروه بهره برداری آبهای غیر متعارف و پساب شرکت مدیریتی منابع آب ایران بیان داشت : براساس گزارشات منابع بین المللی تا سال 2025 از هر سه نفر مردم جهان ، دو نفر دغدغه آب را خواهند داشت و این یک هشدار جدی برای تمام کشورها است .
جهانی بهنمیری خاطر نشان کرد : متوسط بارندگی در کشور 250 میلی لیتر است که از یک سوم میانگین جهانی بارش و نیمی از میانگین قاره ای آسیا نیز کمتر است . همچنین توزیع مکانی همین بارش کم در کشور نیز بسیار ناهمگون است . ضمن اینکه 40 درصد از بارش ها نیز در زمان غیرلازم انجام می شود . وی ادامه داد : در افق طرح 1420 ، حدود 40 میلیارد متر مکعب فاضلاب در بخشهای شرب ، صنعت و کشاورزی خواهیم داشت که این میزان از مرکز یک سوم منابع آب تجدید شونده کشور خواهد گذشت . لذا با تصفیه این فاضلاب ها و با برنامه ریزی و مدیریت صحیح پساب ها می توانیم بخشی از کمبودهای منابع آبی را جبران کنیم .
جهانی بهنمیری با اشاره به بهره برداری بهینه از پساب ها افزود : در حال حاضر 186 تصفیه خانه فاضلاب در دست بهره برداری داریم که میزان حجم پساب تولیدی فعلی به حدود 1 میلیارد و 200 میلیون متر مکعب می رسد . وی در ادامه بیان داشت : 50 واحد تصفیه خانه با ظرفیت حدود 330 میلیون متر مکعب در سال نیز در حال ساخت است که با احتساب 1 میلیارد و 200 میلیون متر مکعب در سال پساب تولیدی فعلی ، این میزان در آینده نزدیک به حدود یک میلیارد و 600 میلیون متر مکعب در سال خواهد رسید . وی همچنین به تشکیل کمیته راهبری برنامه ایمنی فاضلاب در مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با عضویت نمایندگان وزارت نیرو و دیگر دستگاههای مرتبط خبر داد که هدف از تشکیل این کمیته ، تهیه دستوارالعمل های مدیریت ریسک و کنترل آلاینده های ناشی از مصرف فاضلاب و پساب با هدف ارتقاء سلامت ، بهداشت و درمان ، آب و خاک و حصول می باشد .