در ابتدای این جلسه محمد علایی، مدیر عامل و رییس هیات مدیره شرکت آب منطقهای خراسان رضوی توسعه بدون برنامه و ناهمخوان با منابع آب را یکی از آفتها و معضلات کنونی در برخی از دشت ها برشمرد و افزود: ندیدن جایگاه مهم و اساسی تشکل ها در برنامه ریزی توسعه ای مناطق می تواند آسیب های جدی در پی داشته باشد.
وی پیوست های اجتماعی هر پروژه را از ملزومات آن برشمرد و گفت: سه عامل اصلی گردش آزاد اطلاعات، راستگویی و پاسخگویی باعث شکل گیری فرایند مدیریت مشارکتی می باشد.
وی همچنین تشکل های قانونی سطح استان را بدلیل داشتن دانش نظری مطلوب، جدیت و داشتن جایگاه مردمی حائز اهمیت دانست و افزود: نقش تشکل های مردمی باید بعنوان یک باور برای شرکت های آب منطقهای باشد.
در ادامه مهندس میبدی، مدیر کل دفتر نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو، مدیریت دولتی صرف را به تنهایی جوابگوی بخش آب ندانست و افزود: تشکل ها باید فعالیت هایی که قرار است طی توافق نامه با شرکت های آب منطقهای انجام دهند را ابتدا نوع فعالیت و سپس زمان اجرا و مجری را مشخص و تعیین نمایند؛ وی با اشاره به وجود کشاورزان معتقد و صاحب اندیشه در خراسان این طرح را اجرایی دانست و گفت: اولین گام در این مسیر اعتماد سازی بین کشاورزان و شرکت های آب منطقهای می باشد .
در ادامه تفاهم نامه همکاری در راستای تصمیم سازی و تصمیم گیری بین شرکت آب منطقهای خراسان رضوی و شرکت تعاونی کشاورزی کشاورزان شهرستان تایباد به امضای محمد علایی، مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی و نمایندگان تشکل کشاورزان شهرستان تایباد رسید
بخشی از مفاد این قرارداد بشرح ذیل می باشد:
-به تعادل رساندن منابع و مصارف آب و جلوگیری از افت سطح آب زیرزمینی و جبران تراز منفی آبخوان
-کاهش تصدی گری دولت و واگذاری امور رسیدگی اولیه به درخواست های بهره برداران مجاز به تشکل
- افزایش بهره وری در خصوص استفاده از آب
-توسعه فضای هم اندیشی و همکاری در جهت الگوی مناسب کشت
- استفاده از ظرفیت تشکل های مردمی در جلوگیری از تخلفات و برداشت های غیر مجاز آب