دوشنبه, 5 آذر 1403
مشروح خبر :: منابع آبی موجود پاسخگوی نیازهای جمعیت امروز و آینده نمی باشد/ تنش کمبود آب اجتناب ناپذیرخواهد بود

در کارگاه آموزشی نقش بانوان مبلغ در مدیریت مصرف آب و انرژی عنوان شد:

منابع آبی موجود پاسخگوی نیازهای جمعیت امروز و آینده نمی باشد/ تنش کمبود آب اجتناب ناپذیرخواهد بود

مجری طرح احیاء و تعادل بخشی آب های زیرزمینی شرکت آب منطقه ای تهران گفت: منابع آبی موجود پاسخگوی نیازهای جمعیت امروز و آینده نمی باشد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، "مصطفی دهقان " با بیان این مطلب اظهار کرد: کشور ایران به علت قرار داشتن بر روی کمربند مناطق خشک جهان با پدیده خشکی و کمبود بارش مواجه است، بنابراین استفاده بهینه از آب و مدیریت آن جزء ضرورت‌های این مناطق بوده و می بایست خود را با شرایط کم آبی وفق بدهیم. از آنجا که نسبت به میانگین بارش دنیا یک سوم بارندگی در کشور رخ می‌دهد، باید به حفاظت از آب موجود بپردازیم و آن را برای آیندگان حفظ کنیم.

وی همچنین ادامه داد: اخیراً متوسط آب تجدیدشونده به شدت کاهش یافته که این روند همچنان نیز ادامه دارد از سوی دیگر عواملی چون تغییر الگوی مصرف، تغییر در الگوهای بارندگی و گرم شدن تدریجی جهان که موجب پدیدار شدن خشکسالی دورهای گردیده، همچنین عدم سرمایه گذاری کافی و مناسب، رشد مصرف سرانه آب، همگی باعث شده اند منابع آبی موجود پاسخگوی نیازهای جمعیت امروز و آینده نباشد به همین دلیل فشار و تنش کمبود آب  اجتناب ناپذیرخواهد بود.

دهقان در خصوص عوامل ایجاد تنش آبی عنوان کرد: مواردی همچون استراتژی غلط و عطش بیش از حد توسعه، مصرف بی‌رویه آب به ویژه در بخش های کشاورزی و شرب، عدم رعایت الگوی مصرف، تغییر در الگوهای بارندگی و گرم شدن تدریجی جهان و  رشد سریع جمعیت و  پراکندگی نامناسب آن از جمله عوامل ایجاد تنش آبی  محسوب می شود.

وی همچنین با بیان اینکه سفره آب زیرزمینی یا آبخوان به لایه یا منطقه قابل نفوذی در زیر سطح زمین گفته می شود که آب در آن می تواند جریان یابد، در خصوص تقسیم بندی سفره های آب زیرزمینی یادآور شد: این سفره ها شامل سفره های آزاد (سطح ایستایی سطح فوقانی منطقه اشباع و آبخوان است. مقدار فشار در سطح ایستایی سفره های آزاد برابر فشار اتمسفر (یعنی صفر) و سفره های محبوس یا تحت فشار( در سفره های محبوس یا تحت فشار ، زون اشباع بین دو لایه نفوذناپذیر از پایین و بالا محدود شده و در نتیجه تحت فشاری بیش از اتمسفر می باشد) می باشند. لذا کسانی که مدعی هستند از آب شرب برای مصارف خدماتی استفاده نمی کنند و از چاه اختصاصی خودشان بهره برداری می کنند در اشتباه هستند.

دهقان در ادامه  با اشاره به اینکه یکی از مشکلات مهم در ارتباط با برداشت بی رویه آب از آبخوان های زیرزمینی افت سطح آب و متراکم شدن لایه ها و فرونشست زمین است، تصریح کرد: تراکم لایه برخصوصیات هیدرودینامیکـی سفره تأثیر گذاشته و بـاعث کـاهش نفوذپذیری و افت ضریب ذخیره آن می شود. این پدیده علاوه بر ناپایداری زمین موجب کاهش دائمی حجم مخزن و به هم خوردن تعادل طبیعی آن نیز می گردد. در این صورت لایه آب زیرزمینی از حالت پویا و دینامیک خارج شده و جزو دشتهای بحرانی قرار می گیرد.

مجری طرح احیاء و تعادل بخشی آب های زیرزمینی شرکت همچنین اضافه کرد:10  هزار شغل در دو هزار کارگاه با صرفه جویی روزانه  یک لیتر توسط هر شهروند تهرانی ایجاد خواهد شد.

دهقان؛ صرفه جویی آب شرب شهری را بسیار مهم دانست و در پایان خاطر نشان کرد: شستشوی خودرو با اسپری یا دستمال های مخصوص، استفاده از گیاهان کم آب بر در باغچه ها، استفاده نکردن از آب شیلنگ برای شستن مشاعات، جمع آوری خاکروبه ها و سپس تی کشی  و استفاده از آب خاکستری درون منازل جهت مصارف عمومی  و مواردی از این قبیل بایستی توسط تمامی شهروندان رعایت شود.

کد خبر: 30275
  تاریخ خبر : 1397/06/13
  آخرین به‌روزرسانی : 1397/06/13
 الهامی منش
 330