به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر؛ مهندس شاهپور رجایی اظهار داشت: در برنامه جبران کمبود آب دشتستان، منابع آب زیرزمینی و منابع محلی به دلیل پاسخگو نبودن کمیت و کیفیت آن لحاظ نشده اند و صرفاً به عنوان پدافند غیرعامل و طرح اختلاط با سایر منابع، با حفظ مسائل کیفی و در شرایط بحرانی مد نظر قرار گرفته شده است.
وی افزود: اگرچه درصدی از تامین آب میان مدت و دراز مدت شهر برازجان از محل حجم پایدار خط کازرون و شیرین سازی آب های شور و لب شور پیش بینی شده، اما با توجه به زمان بر بودن تحقق این گزینه و ناپایداری های حادث شده در منابع تامین آب خط کازرون، حفر و تجهیز چاه در آبرفت های شرق برازجان و به ویژه پیرامون حوضچه تغذیه مصنوعی دره آردو به عنوان یکی از اولویت های تامین آب اضطراری و کوتاه مدت شهر در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر خاطرنشان کرد: طبق توافقات حاصله، مقرر گردید حفر و تجهیز شش حلقه چاه در برنامه کاری شرکت قرار گیرد که با مساعدت استانداری بوشهر، فرمانداری شهرستان دشتستان و سازمان برنامه و بودجه، تنخواه مورد نیاز تامین و حفاری چاه ها شروع شد.
مهندس شاهپور رجایی بیان کرد: با انتخاب نقاط حفاری، اولین دستگاه حفاری در تاریخ 1 مرداد ماه به منطقه اعزام و کار حفاری را آغاز کرد و در حال حاضر این چاه به عمق مورد نظر (152 متر) رسیده است.
وی افزود: همچنین 150 متر از لوله گذاری و شست و شوی چاه نیز به اتمام رسیده است.
رجایی با اشاره تسریع در عملیات اجرایی حفاری ها خاطرنشان کرد: شروع حفاری دومین چاه نیز در تاریخ 15 مرداد آغاز و هم اکنون حفاری در عمق 155 متری ادامه دارد که عمق پیش بینی شده برای این چاه 170 متر می باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: بر اساس حفاری چاه های انجام شده و با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه، پیش بینی می گردد حفر چاه های باقی مانده، اوایل آذرماه سال جاری به اتمام برسد.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر اظهار داشت: بر اساس برآورد انجام شده، هر حلقه چاه بین 8 الی 10 لیتر در ثانیه آبدهی خواهد داشت که بر این اساس سالانه بیش از 100 هزار متر مکعب به عنوان تامین اضطراری آب و پدافند غیرعامل به ظرفیت آب شرب شهر برازجان اضافه خواهد شد.
وی افزود: اعتبار مصوب سال 1397 این پروژه بر اساس مصوبه کمیته برنامه ریزی شهرستان معادل 17 میلیارد و 500 میلیون ریال می باشد که تاکنون بالغ بر 50 درصد از آن تخصیص یافته است.
شایان ذکر است جهت حفر، تجهیز، انتقال آب و برق رسانی به چاه های مذکور به اعتباری قریب به 30 میلیارد ریال نیاز است.